do not visit
Trycks i Sverige – snabb leverans
8,4 / 10
Bäst på kundnöjdhet

Tävlingen har avslutats! 🌱🌎

Tack för att ni deltog i tävlingen för planeten och grattis till @karen_nikoline som vann presentkortet!

Tillsammans har vi samlat in 10 650 kr för att återställa skogar och plantera träd.

Följ oss på Instagram @optimalprint för nyheter, tävlingar och mer.

Tillsammans vidtar vi åtgärder för att skydda och återställa våra skogar.

Genom att delta i tävlingen har du bidragit till att plantera träd och mangrover, återställa skogar, bekämpa olaglig avverkning, skydda öppna landskap och skapa en mer hållbar framtid för alla. Tillsammans har vi samlat in 10 650 kr

Optimalprint stöder lokalt förankrade organisationer genom den svenska plattformen Milkywire. Läs mer om hur ditt bidrag hjälper till att återställa skogar och landskap.

Varför ska vi skydda våra skogar och landskap?

Skog är grundläggande för vår överlevnad, de absorberar 30% av de globala koldioxidutsläppen och utgör ett hem för 80% av världens biologiska mångfald, samtidigt som befintliga landskap har stor kulturell, jordbruksmässig och ekologisk betydelse.

Det arbete som utförs:

Skydda och återställa skogar samt plantera träd.

Detta omfattar såväl policyarbete som fysiskt skydd och återställande. Vi förbättrar och återinför inhemska arter av träd och växter för att skapa en naturlig och hållbar återställning.

Skydda och återställa öppna landskap.

Öppna landskap omfattar ekosystem som gräsmarker, savanner, våtmarker och bergsområden. Öppna landskap upprätthåller den biologiska mångfalden, minskar torka och översvämningar, binder kol och bidrar till ett stabilt klimat.

Stoppa avskogning och överexploatering

Projekt som arbetar för att stoppa skogsavverkning, palmoljeplantager och annan verksamhet som har stor inverkan på klimatet, den biologiska mångfalden och skogsberoende samhällen. Överexploateringen och den ohållbara användningen måste åtgärdas omedelbart.

Upptäck våra miljövänliga produkter

2021 lanserade vi kläder av Global Organic Textile Standard (GOTS) certifierad ekologisk bomull och återvunnen polyester som ekologiska t-shirts. Vår senaste produkt är det biologiskt nedbrytbara mobilskalet som innehåller minst 70% ekologiskt, återvunnet eller biologiskt nedbrytbart material.

Biologiskt nedbrytbart mobilskal
-35%
Biologiskt nedbrytbart mobilskal
Rabattkod CASESE
Ekologiska T-shirts
-40%
Ekologiska T-shirts
Rabattkod KLADERSE
Ekologisk T-shirt för Barn
-40%
Ekologisk T-shirt för Barn
Rabattkod KLADERSE

 

Vi strävar ständigt efter att använda ansvarsfulla material. Våra tryckta pappersprodukter och canvas är tillverkade av papper och trä från hållbart förvaltade skogar med ett hanteringssystem för hållbara skogar på plats.

Kort
-60%
Kort
Rabattkod KORTSE
Fotoposter
-35%
Fotoposter
Rabattkod FOTOPOSTERSE
Fotoböcker
-35%
Fotoböcker
Rabattkod FOTOSE

Ledande återanvändningsbara produkter för en grönare livsstil

Att välja produkter som gynnar en grönare livsstil är ett effektivt sätt att spara på naturens resurser och skydda miljön. Dessa produkter är utformade för att hålla länge och är både lätta att rengöra och återanvända, om och om igen

Tygpåsar
-40%
Tygpåsar
Rabattkod TYGKASSESE
Vattenflaska i rostfritt stål
-35%
Vattenflaska i rostfritt stål
Rabattkod MUGGSE
Resemugg
-35%
Resemugg
Rabattkod MUGGSE

Hos Optimalprint är hållbarhet kärnan i allt vi gör. Vi strävar efter att erbjuda ansvarsfulla, hållbara och cirkulära produkter som minimerar påverkan på miljön.

Så här hjälper det dig och planeten

Lokal tillverkning minskar koldioxidutsläppen

Från dag ett har vi valt att tillverka och utföra beställningar så nära dig som möjligt. Detta minskar transportavstånd och koldioxidutsläpp samt säkerställer snabb leverans till dig.

Avfall minskar när vi endast trycker på beställning

Alla Optimalprints produkter tillverkas på begäran när du gör en beställning. Detta förhindrar att överproduktion och avfall hamnar på deponier.

Kvalitet som varar

Vi erbjuder hållbara produkter med hög kvalitet som tål tidens tand, vilket ser till att du får glädje av dem i flera år framöver.

Ansvarsfullt inköpta produkter

Vi strävar efter att använda FSC®-certifierade material från hållbart förvaltade skogar till pappersprodukter, canvas och trätryck. Om det inte är tillgängligt använder vi PEFC eller något likvärdigt. Till exempel är 90% av vår canvas och 84% av våra trätryck tillverkade av FSC®-certifierat trä.

Optimalprint är en del av Gelato, ett företag med huvudkontor i Norge som kopplar ihop familjer, globala företag och kreativa professionella med noggrant utvalda tryckerier över hela världen.

Ladda ner Optimalprints app & få åtkomst till våra bästa erbjudanden!

SKICKA MIG LÄNKEN

Vi skickar dig en länk för att ladda ner appen. Genom att uppge ditt telefonnummer, godkänner du att ta emot ett automatiskt engångs-sms med länken till Optimalprint-appen. Standard sms-taxa kan tillkomma.