do not visit

Enkla tips om att hänga upp canvastavlor

Har du någonsin velat hänga ett canvastryck på väggen men inte vetat var eller hur du ska börja? Oroa dig inte; vi har alla varit där. Att hänga en canvastavla kan vara en skrämmande uppgift, men det är så värt det eftersom det kan skapa ett spännande blickfång i hela hemmet. Oavsett om du vill hänga upp stor canvaskonst som ett riktigt statement eller något litet och sofistikerat, kommer den här guiden att lära dig hur du lyckas!

I det här inlägget kommer vi att ge dig några tips och tricks om hur du hänger upp ett canvastryck på ett bra sätt. Du kommer att lära dig allt från att noggrant mäta och märka din vägg, till att välja rätt material och verktyg för jobbet. Så sätt på dig läsglasögonen och se fram emot projektet, för det här är roligt!

Hur du hänger upp ett canvastryck som ett proffs

Här på Optimalprint hittar du fina canvastryck i olika former och storlekar med upphängningsset som ingår i varje beställning. Det innehåller allt du behöver för att hänga upp ditt canvastryck: ett beslag, två skruvar och en krok.

Sättet du hänger upp trycket på väggen är likadant oavsett om det är litet eller stort. Du måste ta i beaktning vilken typ av vägg du planerar att hänga upp den på, för om väggen är av betong eller tegel kan du behöva borra för att göra hål i väggen. Du kan även behöva dymlingar för särskilt stora eller tunga tavlor. Men vanliga gipsväggar är lätta att sätta upp tavlor på och det ska vi diskutera nedan.

Din canvastavla ser fantastisk ut när den hängs upp ovanför soffan, men du får inte glömma bort säkerheten. Därför ska du alltid se till att den hängs upp på väggen på ett proffsigt och säkert sätt.

Förbered dina verktyg

För att hänga upp en canvastavla kommer du att behöva några viktiga verktyg, men de flesta finns förmodligen redan i din verktygslåda. Listan inkluderar:

• Penna

• Skruvmejsel

• Hammare

• Spikar

• Vattenpass

• Väggskyddsdynor

• Måttband eller linjal

• Skruvar

• Ögonkrokar

• Beslag

Du kanske inte behöver allt, eftersom storleken på canvastavlan bestämmer vilka verktyg du behöver.

Visualisera placeringen

För att hänga din canvas på rätt sätt kan du inte bara gissa placeringen. En allmän regel är att du håller tavlan i ögonnivå, särskilt om du tänker hänga canvastavlan ovanför en soffa eller säng. Ha minst 15-20 cm mellan botten av tavlan och möbelns överdel. Det gör att det finns tillräckligt med tomt utrymme så att det inte ser rörigt eller plottrigt ut.

Det bästa sättet att tänka på placeringen på är genom att följa principerna som museum följer, regeln om 57 tum (eller 145 cm):

• Mät först ramhöjden noggrant och dela det med 2 för att hitta mitten.

• Lägg sedan till 145 centimeter till den siffran.

• Siffran ger det rekommenderade avståndet från golvet till toppen av din canvastavla, vilket garanterar att den hänger i ögonhöjd

• Nu kan du mäta avståndet från golvet och markera punkten med en penna. Nu vet du den rekommenderade höjden för canvastavlans överkant!

• Om du använder spikar eller skruvar för att hänga din tavla måste du juste efter hur tjock canvasramen är – om din ram till exempel är 4 cm tjock så måste du placera din spik 4 cm lägre än din pennmarkering.

Obs: anledningen bakom denna riktlinje är att den korresponderar med den genomsnittliga ögonhöjden, vilket gör det bekvämt att titta på canvastavlan. Men det är värt att notera att 57-regeln inte är strikt och kan justeras beroende på hur högt taket är eller hur stor canvastavlan är.

Steg för steg: Hur du hänger upp en stor canvastavla med spik

Det är enkelt att hänga upp en canvastavla på väggen med spik. För detta behöver du - beroende på tavlans storlek - en eller två spikar, en hammare, ett vattenpass och en penna. Låt oss fortsätta:

Steg 1: Som tidigare nämnt måste du hitta den optimala platsen för tavlan; hitta den plats du föredrar. Ibland är det bra att låta en annan person hålla tavlan mot väggen medan du tar reda på den bästa positionen från olika vinklar i rummet.

Steg 2: Markera önskad höjd för tavlan på väggen med pennan. Du bör subtrahera respektive ramtjocklek. En markering räcker om du fäster bilden med en enda spik, men om du hänger en stor tavla rekommenderas två naglar för stabilitet. Om du behöver två spikar, dra ett streck från det första märket med hjälp av vattenpasset för att hålla linjen rak. Sedan kan du använda linjen för att markera för den andra spiken.

Steg 3: Hamra in spikarna i väggen. Det är bäst att rikta naglarna något uppåt. Beroende på tjockleken på tavlan ska naglarna sticka ut ca 2 cm från väggen.

Steg 4: Fäst nu beslaget på baksidan av duken och häng upp tavlan genom att sätta beslaget över spikarna.

Steg 5: Nu kan du äntligen positionera den och njuta av din nya tavla. Det är enkelt att hänga upp en tavla med spik!

How to hang a Canvas with Nails

Så hänger du upp en tavla utan spik: 5 enkla steg

Följ dessa enkla steg för att hänga din tavla utan att använda spik:

Steg 1: Välj rätt klisterremsa – Eftersom det finns många typer av självhäftande klisterremsor måste du välja rätt baserat på storleken och vikten på din canvastavla. Läs etiketten noggrant innan du köper.

Steg 2: Rengör väggområdet – Se till att rengöra och torka alla ytor innan du applicerar klisterremsan. Annars kanske det inte fäster ordentligt.

Steg 3: Applicera den självhäftande remsan – Följ instruktionerna på förpackningen för att applicera den korrekt. Se till att limmet är tillräckligt starkt för att hålla duken på plats.

Steg 4: Fäst tavlan – Tryck försiktigt på tavlan på väggen. Se till att placeringen är rak och jämn innan du släpper taget. (Tips - placera ditt vattenpass ovanpå för att kontrollera det).

Steg 5: Vänta tills det har satt sig – För att hänga en tavla ordentligt måste du måste vänta tills limmet fäster sig mot väggen. Det kommer säkerställa att det är tillräckligt starkt för att tavlan ska sitta säkert. Vanligtvis står det på instruktionsetiketten hur lång tid det tar för limmet att torka helt.

Nu har du svaret om du undrar hur man hänger canvastavlor utan att använda spik. Det finns enkla sätt att hänga upp din tavla på utan att orsaka väggskador. Med rätt lim och tålamod kan du hänga upp en tavla och få väggen att se vacker ut på nolltid!

How to hang a Canvas without Nails

Hänga upp en canvastavla: Tips och tricks för perfekta resultat

De här tipsen hjälper dig att hänga din canvastavla för det perfekta resultatet om du aldrig har gjort det tidigare.

Steg 1: Välj rätt plats - Innan du hänger upp din tavla måste du välja rätt plats på väggen. Tänk på höjden, belysningen och den omgivande inredningen för att få din tavla att se allra bäst ut.

Steg 2: Använd ett vattenpass - ett vattenpass är ett utmärkt verktyg för att se till att din canvastavla är rak och jämn när den hängs upp. Använd det för att se till att din tavla hänger rätt och ser fin ut.

Steg 3: Mät två gånger, markera en gång - Mät avståndet mellan toppen av din tavla och där beslaget är fäst på baksidan. Markera detta avstånd på väggen och använd det för att vägleda var du ska placera dina skruvar eller spikar.

Steg 4: Använd ett beslag och en krok - som finns i vårt monteringspaket - för att få bästa resultat när du hänger upp din tavla.

Steg 5: Gör en gallerivägg - för ett kreativt och spännande utseende, överväg att skapa en gallerivägg med canvastavlor. Mixa och matcha färger och stilar för att skapa en unik och visuellt spännande display.

Där har du det! En komplett "Hur man hänger en canvastavla"-guide som tar dig från att veta ingenting till att ha din första väggdekoration på plats. Med dessa tips och tricks kan du tryggt hänga upp din canvastavla på väggen och skapa en vacker och personlig gallerivägg. Var inte rädd för att vara kreativ och experimentera med olika tekniker för att hitta det som fungerar bäst för dig och ditt hem!

Tips and Tricks on how to hang a Canvas