do not visit

En steg-för-steg-guide för att skapa en poster för alla tillfällen

Posters är ett vanligt inslag i vår omgivning - de marknadsför produkter, ger karaktär åt våra bostäder eller levererar viktig information. Det glädjande är att skapandet av en poster inte är någon mystisk konst reserverad för professionella designers. I vår digitala tidsålder är det enklare än någonsin förr att skapa en egen poster online.

Om du har några bilder som du vill visa upp på din vägg, är vi här för att vägleda dig. Vi kommer att visa dig hur du skapar en poster, steg för steg, med dina egna bilder. Vi försäkrar dig att det är lättare än vad det verkar, och du behöver inte några avancerade designfärdigheter eller någon programvara.

Så, låt oss rulla upp ärmarna och börja skapa några imponerande affischer tillsammans. Oavsett om du vill marknadsföra, informera eller bara dekorera, är vi här för att hjälpa dig att göra din vision till verklighet.

Huvudpunkter från denna artikel:

  • Att skapa en poster är idag enklare än någonsin förr, oavsett om du har avancerade designfärdigheter eller inte.

  • En poster kan vara ett utmärkt sätt att omvandla dina favoritfoton till hemdekoration, informera om ett kommande evenemang, eller presentera akademiska eller forskningsresultat.

  • Vi kommer att guida dig genom processen att skapa en poster med Optimalprints enkla designverktyg.

  • Du kommer att lära dig hur du skapar och beställer din nästa premiumposter inom några minuter, oavsett vilken typ av posterdesign du vill skapa.

Vad är posters och varför ska du använda dem?

what are posters

Handritade posters, som är en av de äldsta reklamverktygen i historien, har funnits i hundratals år. På 1400-talet tog William Caxton in postern i en ny era när han introducerade den första tryckpressen i Storbritannien.

Det var dock först på mitten av 1800-talet som den franske konstnären Jules Chéret revolutionerade posterdesignen genom att skapa världens första färglitografierade posters. Trots att tekniken har medfört många nya reklammetoder sedan Chérets tid, har postern behållit sin popularitet.

Idag finns det många skäl att trycka en poster, antingen för personligt eller professionellt bruk. Skräddarsydda posters, som finns i en mängd olika storlekar och material, är ett fantastiskt sätt att omvandla dina favoritbilder till konstverk för väggen på.

Med en tjänst som Optimalprint kan du skapa din egen poster och välja mellan olika alternativ, som hängbara posters, inramade posters och mer. Det finns också professionella posters, som kan vara allt från affärsposters till konferensposters som är utformade för att förmedla viktig information.

Du kanske också vill skapa en evenemangsposter för att marknadsföra allt från en musikkonsert till en fastighetsförsäljning. Till skillnad från skyltar eller tv-reklam, är posters ett kostnadseffektivt sätt att fånga läsarens uppmärksamhet och förmedla viktig information.

Oavsett vilken typ av posterdesign du väljer, har Optimalprints användarvänliga dra-och-släpp-posterskapare allt du behöver för att förverkliga din vision. Låt oss börja.

En detaljerad guide för att skapa anpassade posters

På Optimalprint kan du vara säker på att alla våra posters trycks på samma högkvalitativa papper som professionella designers använder. Det bästa är dock att vår posterskapare har enkla redigeringsverktyg som gör det möjligt att omedelbart börja med din posterdesign.

Här nedanför presenterar vi en detaljerad guide för hur du skapar en poster med Optimalprints postertillverkare på nätet. Oavsett om du börjar från noll eller använder en av våra många mallar, kommer vi att hjälpa dig att skapa en unik poster som verkligen sticker ut.

1. Fastställ syftet med din poster

Innan du påbörjar designprocessen för din poster, ta en stund att reflektera över vad du vill att din poster ska uppnå. Om du tänker skapa en minnesvärd eller dekorativ poster med dina egna bilder, kommer detta steg sannolikt att vara mycket enklare, och du kan då gå vidare till nästa steg!

Men om du skapar en affär- eller evenemangsposter finns det fler aspekter att tänka på. Ställ dig själv följande frågor:

  • Vad är ditt mål med postern?

  • Vilka är de mest betydelsefulla detaljerna som posterdesignen bör förmedla?

  • Vilka är din målgrupp?

  • Var kommer postern att visas?

  • Har du för avsikt att trycka en poster som endast består av textrutor?

  • Eller önskar du att införliva arkivbilder eller designelement i din posterdesign?

Du behöver inte vara extremt specifik om innehållet i din poster just nu. Initialt handlar det mer om att samla alla viktiga element som du vill ha med i din posterdesign.

2. Välj rätt posterstorlek och orientering

poster sizes

Nu när du har en bättre uppfattning om dina designelement kan du gå till Optimalprints postersida . Det är här du kommer att börja designprocessen för posters genom att välja mellan flera format och alternativ för posterstorlek.

På den högra sidan av skärmen klickar du på rullgardinsmenyn för orientering för att välja om du vill skriva ut din poster vertikalt (stående), horisontellt (liggande) eller i en kvadratisk form. Är du osäker på vilken du ska välja?

De flesta posters för informativt eller professionellt bruk har en porträttorientering (längre än bredare). Men om du planerar att göra en posterdesign för personligt eller akademiskt bruk, kommer du i allmänhet att ha lite mer kreativ frihet.

När du har valt önskad orientering, fortsätt till storleksmenyn, där du kan välja från ett brett utbud av storlekar, från 13 x 18 cm upp till 70 x 100 cm.

Att välja rätt storlek för din poster är avgörande eftersom det påverkar synligheten och den övergripande effekten av din design. En viktig aspekt av att välja rätt storlek är att överväga dess avsedda syfte och visningsplats. Du måste bestämma om postern kommer att hängas på en vägg, visas på en anslagstavla eller delas ut. Valet av storlek kan variera beroende på syftet. Till exempel kan en poster för en anslagstavla behöva vara mindre än en som ska hängas upp på väggen, medan en som ska delas ut ska ligga bekvämt i handen och vara lätt att transportera.

Dessutom måste du bedöma tillgängligt utrymme och begränsningar på platsen. Är det en stor vägg i ett rymligt rum eller en liten, fullsatt anslagstavla? Att förstå dessa faktorer hjälper dig att välja den bästa möjliga storleken för din poster, vilket säkerställer att den passar för ändamålet och kan visas upp effektivt i det angivna området. Kom alltid ihåg att rätt storlek kan förstärka din posters attraktionskraft och maximera dess effekt, vilket hjälper den att uppnå önskat resultat.

Om du vill inkludera en ram med din poster, scrolla helt enkelt nedåt och välj rammaterial från nästa meny på sidan – om inte, välj "ingen". Om du skapar en fyrkantig posterdesign, har du också möjlighet att välja mellan flera typer av posterhängare i trä. När du har gjort dina val klickar du på knappen "anpassa" för att börja utveckla din posterdesign.

3. Välj en layout eller mall för din poster

När du trycker på knappen "anpassa" kommer du till Optimalprints redigeringsverktyg för posterdesign. Om du tänker skapa en poster med endast bilder, följ dessa enkla steg för att använda vårt smidiga dra-och-släpp-verktyg för posterredigering.

På skärmens vänstra sida hittar du tre olika flikar:

  • Filer

Här kan du lägga till bilder och andra grafiska element som du vill använda. Klicka bara på ikonen och ladda upp dina element från din enhet, Google Foton, Facebook, Instagram eller Dropbox.

Använd högupplösta, kvalitetsbilder med en DPI på minst 300. Hubspot har en lista med bra resurser som kan hjälpa dig att ändra storlek på en bildfil utan att förlora kvalitet.

  • Layouter

Under fliken Layouter kan du välja bland våra många mallalternativ. När en mall visas på din skärm, dra och släpp dina uppladdade bilder i de sektioner du föredrar.

Vill du lägga till bilder eller element som du inte har laddat upp ännu? Klicka på +-ikonerna i varje sektion för att ladda upp fler alternativ.

  • Format

Om du vill ändra storlek, orientering eller ramalternativ för affischen, klicka på formatikonen. Välj det nya alternativet du föredrar, så justeras din posterdesign automatiskt.

När du placerar dina designelement i mallen kan du redigera varje sektion genom att klicka på bilden och välja "klar" från toppmenyn. Då kommer flera redigeringsalternativ att visas, inklusive möjligheten att beskära, vända, skala eller justera varje bild.

När du är nöjd med din skräddarsydda posterdesign, lägg till den i din varukorg, och du är klar! Gå till kassan för att få snabb och pålitlig leverans på alla beställningar.

4. Skapa posters med klassiska konstverk

Vill du dekorera dina väggar med fantastisk konst utan att tömma plånboken? Missa inte att upptäcka vår Studio Selection väggkonst.

Här hittar du en samling konst och fotografier, noggrant utvalda av experter, som alla kan tryckas som en lyxig pappersposters eller på högkvalitativ canvas. Välj bland konstverk av berömda konstnärer, från Monet till Balazs Solti.

Eller sök efter den perfekta postern för dina behov baserat på kategori. Oavsett om du är intresserad av fotografi, abstrakt konst, inspirerande citat eller barninredning, kommer du att hitta den perfekta posterdesignen.

Välj den posterstorlek som passar ditt utrymme bäst, med flera valbara ramar. Vare sig du vill förbättra ditt hem eller söker en unik present, kommer vår Studio Selection-postersamling inte att göra dig besviken.

5. Spara och köp din poster

Om du har fått använda din kreativitet för att skapa en fotoposter eller en av våra unika födelseposters med hjälp av Optimalprints lättanvända designverktyg är det sista steget enkelt. Du behöver bara spara ditt färdiga konstverk i din korg, och du är klar! Din design är nu redo att bli en fysisk poster som kan dekorera ditt hem eller delas med andra.

På Optimalprint är vi ständigt engagerade i effektivitet, snabbhet och hållbarhet. Vi har etablerat samarbeten med ett stort nätverk av lokala tryckerier för att säkerställa att dina posters kommer fram till dig snabbt och pålitligt. Denna metod minskar inte bara leveranstiderna utan även vårt koldioxidavtryck, vilket gör processen mer miljövänlig.

Framför allt är kundnöjdhet kärnan i allt vi gör. Därför kommer alla våra produkter med en 100% nöjdhetsgaranti. Det innebär att om du stöter på några problem eller är missnöjd med den slutliga produkten av någon anledning, uppmanar vi dig att kontakta oss. Vårt engagerade kundserviceteam kommer att vara mer än glada att hjälpa dig att lösa eventuella problem, för att säkerställa att din upplevelse med Optimalprint är så positiv som möjligt.

Designa och tryck fantastiska posters med Optimalprint

print custom posters

Oavsett om du vill skapa en detaljerad poster för att presentera dina idéer på ett övertygande sätt eller förvandla kära minnen till varaktig väggdekor, förenklar Optimalprint hela processen. Med vår intuitiva designredigerare och en uppsjö av mallalternativ kan du enkelt skräddarsy den perfekta postern med foton som återspeglar din personliga stil och ditt budskap.

Du kanske redan har en färdig design i åtanke? I sådana fall låter Optimalprint dig trycka din fördesignade poster på vårt högkvalitativa, miljövänliga papper, vilket säkerställer att slutprodukten inte bara är visuellt tilltalande, utan också hållbart producerad.

När vi lever i en mobil-först-era förstår vi vikten av att kunna skapa på språng. Det är därför vi erbjuder Optimalprint-appen . Med några få tryck på din smartphone kan du skapa en engagerande poster var och när som helst, vilket gör det flexibelt och bekvämt.

På Optimalprint är vårt mål att ge dig de verktyg du behöver för att förverkliga din vision. Vårt stora arkiv innehåller tusentals mallar, storlekar och motiv, vilket säkerställer att du aldrig har ont om inspiration eller valmöjligheter. Oavsett vad dina krav på posters är, är vi övertygade om att du kommer att hitta något som passar perfekt.

Så varför vänta? Besök vår designsida för posters idag, börja anpassa din poster , och ge dig ut på en kreativ resa som är lika tillfredsställande som slutresultatet. På Optimalprint är vi glada över att vara en del av din process för att skapa posters, från idé till färdigställande.