do not visit

Så här skapar du din egen kalender: En steg-för-steg-guide

En genomsnittlig användare har ungefär 2 000 bilder på sin smartphone, men hur många av dessa bilder tror du trycks och visas upp?

Det är smidigt att ta foton med smartphonekameror när man är på språng, men tyvärr är det många av oss som aldrig skriver ut dem. De ligger bara där i våra fotobibliotek och samlar damm; vi är här för att ändra på det!

Optimalprint strävar efter att ge alla en möjlighet att trycka och visa upp sina speciella minnen genom tryckkonsten.

Att skapa en personlig fotokalender är ett av de mest populära sätten att visa upp foton på. Genom att ladda upp bilder och arrangera dem på färdiga kalendermallar, är fotokalendrar enkla att skapa och roliga att anpassa.

Det här inlägget delar den enkla processen att skapa en fotokalender med hjälp av Optimalprints redigeringsverktyg. Det ger även extra inspiration för de typer av kalendrar du kan skapa för dig själv eller som presenter till dina nära och kära.

Viktiga punkter från denna artikel:

  • Personliga kalendrar är omtänksamma och unika presentidéer för dina nära och kära, skapade med foton du tagit under året.

  • Genom att använda olika kalendermallar kan du enkelt och effektivt ladda upp och arrangera dina foton i önskad ordning.

  • Optimalprint har ett stort urval av mallar, designelement, bakgrunder och teman för att skapa den perfekta skräddarsydda kalendern för dig själv eller som en gåva.

  • Fotokalendrar ser bäst ut när de är tryckta på högkvalitativt papper med premiumbläck bläck; Optimalprint använder de bästa tryckmaterialen för att garantera att slutresultatet överträffar dina förväntningar.

Så här gör du din egen kalender: steg-för-steg

custom calendar design

Att göra en personlig kalender är ett trevligt sätt att använda dina mest älskade foton av familj, vänner, resor, husdjur och alla andra speciella minnen du har skapat under året på. Istället för att behålla dessa minnen på din telefon eller dator, ger en fotokalender ett fysiskt utrymme för att hylla och njuta av dessa stunder när du vill.

Här är en steg-för-steg-guide till hur du kan skapa din egen fotokalender med Optimalprint.

Steg 1: Välj storlek, stil och färg

När du börjar skapa en personlig kalender, är det första du behöver göra att välja storlek, stil och färgschema. På Optimalprint har vi ett stort urval av alternativ, vilket gör att du kan skapa den perfekta kalendern som passar din hem- eller kontorsmiljö.

Storleksalternativ

Bestäm var du ska placera din fotokalender och välj en lämplig storlek. Vi erbjuder olika storlekar eftersom vissa gillar att placera kalendrar på en plan yta medan andra föredrar att hänga dem på väggen. Oavsett om du vill ha en fotokalender på din köksvägg eller på ditt skrivbord, mät utrymmet och avgör vilka dimensioner som passar bäst innan du väljer en storlek.

Välj den storlek du vill ha för din anpassade fotokalender från följande alternativ:

  • 21 x 21 cm - kvadratiskt format

  • 15 x 40 cm - smal

  • 21 x 30 cm - medium liggande/porträtt

  • 30 x 42 cm - stort liggande/porträtt

När du har bestämt vilka dimensioner du vill ha, välj orienteringen liggande eller porträtt för din fotokalender, beroende på vilka bilder du använder. Landskapsstilen passar bra för naturfotografier, resebilder och foton på stora utomhusområden, som natursköna bilder.

Porträttstilens fotokalendrar passar bäst för foton av människor och detaljbilder. De flesta tar foton i porträttläge på sina smartphones, så det kan vara lättare att välja denna layout för din fotokalender.

Beroende på vilken kalenderstorlek du väljer kan du växla mellan tryckformat för att hitta den layout du gillar bäst. Välj mellan storformatstryck eller ett kollage av dina favoritfoton för att skapa den perfekta väggkalendern för ditt utrymme.

Stilalternativ

När du har valt storleken på din kalender kan du bläddra bland olika stilar och färgscheman för att göra den till din egen.

Du kan lägga till fler än ett foto på varje sida om du vill, lägga till designelement som banderoller och ramar, eller hålla det enkelt med bara ett foto per sida. Det fina med anpassning är att du kan skapa exakt den produkt du vill ha och justera mallen vid behov.

Välj bland otaliga teckensnitt, grafik, bakgrunder och mycket mer för att anpassa din kalender med en personlig touch som känns speciell och unik.

Färgalternativ

Från neutrala bakgrunder till starka färger och livliga tryck, det finns en kalenderstil för varje unik individ hos Optimalprint. Du kan välja från fördesignade mallar eller skapa ditt eget färgschema som ett roligt sätt att uttrycka din kreativitet och personliga stil på.

Om du skapar personliga kalendrar som presenter kan du lägga till fördesignade mallar i ljusa färger för att matcha säsongsbetonade högtider eller välja bland många andra teman. Funktionerna låter dig anpassa varje sida när du skapar kalendern, men du kan alltid gå tillbaka och byta ut eller ändra vissa delar om du ändrar dig.

Steg 2: Börja anpassa

Personliga kalendrar är ett unikt och roligt sätt att hålla koll på viktiga datum och händelser för ditt hushåll. På Optimalprint har vi många alternativ för anpassning, så att våra kunder kan skapa egna fotokalendrar att stolt visa upp i sina hem eller på sina kontor.

Ett stort urval av funktioner och anpassningsalternativ gör det enkelt att skapa fotokalendrar för födelsedagar, julklappar , mors dag och många andra speciella högtider.

När du bläddrar bland tillgängliga mallar kan du anpassa allt från kalenderns startmånad till sidlayouter, olika färgbakgrunder och texturer, och många andra designelement för att göra kalendern unik.

Du kan också välja vilka viktiga datum du vill ska synas i din fotokalender, beroende på vad du firar, röda dagar och andra nationella eller internationella helgdagar.

Steg 3: Infoga dina bilder

Nu är det dags att infoga dina bilder! Ladda upp dina bästa bilder till redigeraren från din mobil eller dator, Instagram, Google Photos eller Facebook. När du har infogat dina bilder, dra och släpp dem till den månad du vill att de ska visas på. Om du ändrar dig, är det enkelt att byta ut bilder och justera layouten för att passa din stil.

Steg 4: Få din kalender

När du känner dig nöjd, lägg till den färdiga kalendern i din kundvagn och följ den enkla betalningsprocessen. Välj hur du vill ha den levererad och notera de beräknade leveransdatumen. Vi trycker i Sverige för att kunna erbjuda låga fraktkostnader och snabba leveranstider. Genom att trycka på plats, kommer din personliga fotokalender att vara hos dig på nolltid!

Inspiration och idéer för anpassade kalendrar

Att skapa en anpassad kalender online är ett unikt sätt att göra ditt hem personligt på, och det är också en utmärkt present för födelsedagar, helgdagar och andra betydande tillfällen. Är du på jakt efter inspiration? Fortsätt att läsa för roliga och innovativa idéer som gör din väggkalender mer iögonfallande.

Konstkalender

make your own art calendar

Om du är konstnär, konstälskare eller båda, kan du genom att samla dina favoritkonsttryck och bilder skapa en fantastisk vägg- eller skrivbordskalender att visa upp hela året. Använd en av våra minimalistiska kalendermallar för att låta konsten tala. Oavsett om det är landskapsbilder eller akvarellmålningar, skapar konsten en vacker skräddarsydd fotokalender eller skrivbordskalender för dig, en familjemedlem eller en vän.

Företagskalender

En anpassad kalender är en smart marknadsföringsmetod när du köper presenter till dina kunder och samarbetspartners. Oavsett vilken bransch ditt företag är i, behöver alla en kalender att hänga på väggen och de kommer att uppskatta en kostnadsfri produkt från ditt företag. Du kan lägga till bilder på dina produkter och medarbetare, eller hålla kalendern neutral med relevanta arkivbilder, inspirerande citat och annat betydelsefullt innehåll.

Trädgårdskalender

Är du en trädgårdsmästare som vill visa upp ditt arbete på dina bilder? Inget kan visa ditt engagemang i trädgården bättre än en vacker fotokalender. Ta bilder av dina växtbebisar med din telefon eller kamera, lägg till fantasifulla typsnitt som beskriver varje växt och placera dem på en enkel mall för att låta dem stå ut. Du kan anpassa varje bild med unika designelement för att få dina växter att sticka ut eller hålla det enkelt.

Naturfotokalender

Ladda upp dina favoritfoton av naturen och friluftslivet, oavsett om det är dina personliga foton eller sådana du beundrar, för en fantastisk fotokalender att hänga på väggen eller visa upp på ditt skrivbord. Välj en kalendermall med lugnande färger och minimala designelement så att du kan hämta inspiration från själva scenen.

Kalender för nyfödda

Liksom fotoböcker, njuter alla av att se kalendrar och väggkonst med bilder på en nyfödd. Optimalprint gör det enkelt att bevara varje viktig händelse i ditt barns liv. Dessa bilder kan omfatta ditt barns första bad, första smakprov, deras första steg och alla speciella datum däremellan. Fotokalendrar med bilder på den nya bebisen är också fantastiska presentidéer för mor- och farföräldrar samt andra familjemedlemmar, oavsett om de bor nära eller långt borta.

Husdjurskalender

custom pet calendar

Våra pälsklädda vänner är betydelsefulla delar av familjen och förtjänar att uppmärksammas! Samla alla dina bilder på din hund eller katt genom åren och skapa en charmig fotokalender som fyller dig med varma, mysiga känslor. Personliga kalendrar med husdjur är perfekta att ha på kontoret, så att du kan ha din bästa vän i tankarna även när ni är åtskilda.

Receptkalender

Samla dina favoritrecept i en skrivbordskalender som du lätt kan nå när du behöver middagsinspiration eller idéer till andra måltider. Använd en anpassningsbar mall där du kan välja charmiga typsnitt och skriva ner varje recept för snabba idéer. Om du har familjerecept som betyder mycket för dig, ta foton på varje recept, välj ett enkelt tema och skapa en personlig fotokalender som hyllar dina nära och kära och bevarar deras arv.

Kalender med reseminnen

Om du är en entusiastisk resenär är väggkalendrar ett fantastiskt sätt att visa upp alla dina äventyr på. Använd dina egna fotografier från tidigare resor och betona alla de underbara platser du har besökt. Med Optimalprints kalenderskapare kan du lägga till text i dina favorittypsnitt på varje kalendersida, inklusive namnet på staden eller andra viktiga detaljer du vill hålla i minnet. Reseväggkalendrar är innovativa presentidéer för familjemedlemmar eller vänner som var med på dina äventyr.

Bröllopskalender

Hylla den mest betydelsefulla dagen i ditt liv genom att samla dina bröllopsbilder i en väggkalender! Skapa en berättelse om ditt bröllop med bilder från de stora händelserna, från förberedelserna till promenaden nerför altargången, festandet med ditt bröllopssällskap och familj, den första dansen och alla de andra fina detaljerna du vill bevara för alltid. Att arrangera dina bröllopsfoton i en kalender som varar ett helt år är ett enkelt sätt att hedra en av de mest speciella dagarna i ditt liv på, som alla kan se.

Kalender för året som gått

Utforma en kalender för hela året, antingen för väggen eller skrivbordet, genom att välja dina mest älskade foton och minnen från det föregående året. Denna krönika-inspirerade kalender kommer att påminna dig om alla de glädjefyllda stunderna du hade förra året och uppmuntra dig att se fram emot nya äventyr det kommande året. Med Optimalprint är det enkelt att skapa en kalender online, du kan smidigt organisera dina foton efter datum och effektivt ladda upp samt dra och släppa dina bilder till rätt sida.

Skapa och tryck imponerande personliga kalendrar med Optimalprint

personalised wall calendars

Fotokalendrar är estetiskt tilltalande, enkla att skapa och kan vara utmärkta presenter till familj, vänner och arbetskamrater, eller att behålla själv.

Att använda en kalenderskapare som Optimalprint gör det lätt att organisera och trycka dina favoritbilder på ett meningsfullt sätt. Vi gör det enkelt att anpassa din kalender på alla sätt du kan tänka dig, med en mängd olika layouter, stilar och levande färger.

Att skapa en fotokalender är enkelt - välj en mall, ladda upp dina bilder och arrangera dem på sidorna som du vill. För att inte nämna att denna process kan göras från en dator eller en smartphone med hjälp av Optimalprint-appen. Välj bland otaliga designer, bakgrunder och teman för att skapa vackra kalendrar för ditt hem eller att ge som presenter till dina nära och kära.

Med högkvalitativt papper och tryck, lokal produktion och snabb leverans, har det aldrig varit enklare att skapa och dela dina speciella minnen genom Optimalprint. Skapa din egen kalender idag!