do not visit

Hur man skriver ett tackkort: 10 tips och exempel

Trots att tekniken gör det enklare att kommunicera med våra kära, kommer ett personligt tackkort alltid vara inne!

Oavsett om du får en generös present från en närstående vid ett speciellt tillfälle i ditt liv, eller om du vill skicka ett enkelt tackkort till någon för att de alltid finns där för dig, är ett handskrivet meddelande ett omtänksamt sätt att få någon att känna sig uppskattad på.

Om du inte är van vid att skriva tackkort är du inte ensam. Många har svårt att sätta pennan mot pappret eftersom de inte vet vad de ska skriva i ett tackkort, men oroa dig inte!

I det här inlägget delar vi några hjälpsamma och kreativa idéer och tips för att hjälpa dig att komma igång och göra hela skrivprocessen enklare. Vi kommer också att dela med oss av några exempel på olika situationer, händelser och typer av tackkort.

Så, här är tips på hur du skriver ett tackkort som dina nära och kära kommer att uppskatta!

Viktiga punkter från denna artikel:

  • Hur du formulerar ditt tackkort är helt och hållet upp till dig. Du kanske dock vill överväga mottagaren, de presenter du fått, tillfället och hur du tänker använda presenten. Dessa aspekter kan påverka vad du skriver i ditt tackmeddelande.

  • Tänk på vad du vill uttrycka i ett tackmeddelande och hur du vill att mottagaren ska känna. Uppskatta personens omtanke och generositet och uttryck din tacksamhet.

  • Tackbrev och meddelanden kan anpassas med bilder, text, mallar, bakgrunder och mer på Optimalprint.

  • Från bröllopstackkort till enkla meddelanden som tackar någon för att ha tillbringat tid tillsammans, alla anledningar till att du vill skriva ett tackmeddelande är bra.

10 tips om hur man skriver ett tackkort

thank you card messages

Ett innerligt tackmeddelande är ett enkelt sätt att visa tacksamhet för någon i ditt liv. Det finns många tillfällen och skäl att skicka ett tackkort; en babyshower, bröllopsgåva, dop, examen eller ett snabbt tack för födelsedagspengar. Oavsett anledning, att uttrycka tack på ett personligt sätt går aldrig obemärkt förbi.

Visa din tacksamhet för människors omtanke och vänlighet på ett betydelsefullt sätt med hjälp av följande tio tips och exempel på meddelanden. Här är vår fullständiga guide till att skriva det perfekta tackkortet.

1. Reflektera över din relation till mottagaren

Innan du sätter pennan mot pappret, ta en stund att fundera över din relation till personen som kommer att få kortet. Om det är en nära vän eller familjemedlem, kan du använda mer personliga formuleringar i kortet och det kan vara lättare att uttrycka din tacksamhet. För andra släktingar, arbetskamrater och bekanta, kommer du troligen att använda mer formella uttryck och vara mer noggrann med ditt ordval.

2. Välj ett skräddarsytt tackkort

Effekten av ett handskrivet tackkort kan inte underskattas, men varför inte gå ett steg längre med skräddarsydda kort från Optimalprint? Lägg till en personlig touch med ett foto eller citat, och välj bland stilfulla layouter och kortmallar som matchar din personlighet. Du kan välja mellan enkla, minimalistiska teman eller välja en livlig och rolig känsla med starka färger och mönster. Att uttrycka din tacksamhet genom ett vänligt meddelande är enkelt med skräddarsydda tackkort, och Optimalprint erbjuder fantastiska anpassningsmöjligheter som gör processen ännu mer personlig.

3. Håll det kort och gott

short thank you card message

Det kan vara lätt att tänka för mycket på formuleringen av dina tackkort, men vi rekommenderar starkt att du håller dem korta och rakt på sak. Att följa kortetikett är en utmärkt idé, men du kan fortfarande visa din tacksamhet med ett enkelt "tack så mycket" och några fler rader. Oavsett om denna person gav ett generöst bidrag till din smekmånadsfond, närvarade vid ditt barns första födelsedagskalas, eller skickade dig blommor och välönskningar i ett födelsedagskort, behöver ett omtänksamt meddelande inte vara långt för att bli uppskattat. Skicka din kärlek och tacksamhet, och säg adjö!

4. Var ärlig och punktlig

Försök inte använda något språk eller uttryck som du aldrig skulle använda i ditt dagliga liv. Ett tackmeddelande bör vara som en konversation, positivt, ärligt och rakt på sak.

Även om det är bättre att skicka ett sent meddelande än inget alls, rekommenderar etiketten för tackkort att du skickar meddelanden till varje mottagare inom en vecka efter evenemanget. Denna tidsram visar att din prioritet är att skriva tackmeddelanden så att alla som deltog i ditt evenemang känner sig uppskattade.

Det finns naturligtvis undantag från denna regel. Till exempel, det är vanligt att skicka tackkort för bröllop inom en månad efter bröllopsdagen. Men många par skickar sina inom de första tre månaderna på grund av smekmånaden och andra händelser efter deras stora dag.

5. Inled ditt kort med en hälsning

Starta ditt tackmeddelande med en vänlig hälsning. Många använder "Kära" eller "Hej" följt av mottagarens namn efter hälsningen. När du skriver tackkort kan du välja att experimentera med olika hälsningar för att se vad du föredrar och vad som känns mest äkta.

6. Formulera ett kraftfullt tackmeddelande

Direkt efter hälsningen, gå rakt på sak i ditt tackbrev! Visa att du är evigt tacksam för vad de än gav dig. Oavsett om det var en generös gåva till bröllopet eller en omtänksam examensgåva, förtjänar firandet av betydelsefulla livshändelser och skapandet av minnen med dina nära och kära uppskattning. Var direkt i dina tackkort för att mottagaren ska känna av hur genuint tacksam du är.

7. Lägg till specifika detaljer till ditt tackkort

Att inkludera personliga uppgifter i varje tackkort kommer att få mottagaren att känna sig uppskattad, istället för att känna att de får ett generiskt, massproducerat tackmeddelande. Använd detaljer i varje tackkort som är unikt för personen, från att beskriva din uppskattning för den specifika gåvan de skickade, till ett minne som ni delade vid evenemanget. Att nämna dessa skäl för tackkortet ger det en personlig touch som bara du kan ge.

8. Skriv om framtiden

Beskriv hur du avser att använda deras present och vilken inverkan det kommer att ha på din framtid. Tänk dig att du har fått ett generöst presentkort som bröllopspresent, som du planerar att använda för att köpa nytt porslin eller hushållsapparater. Dela dessa detaljer med personen som gav dig presenten, så att de kan visualisera hur du kommer att använda deras gåva på ett unikt och hjälpsamt sätt.

9. Säg tack igen

Det finns ingen gräns för hur många gånger du kan uttrycka tacksamhet i ett tackbrev! Efter att du har gjort ett framåtblickande uttalande om hur du tänker använda gåvan, förstärk din tacksamhet för deras generositet med ännu ett "tack så mycket" för att återigen betona din tacksamhet.

10. Avsluta med dina hälsningar

Innan du avslutar, önska mottagaren allt gott och nämn eventuella framtida möten. Om detta är ett formellt tackbrev, använd ett professionellt avslut som "Bästa önskningar" eller "Varma hälsningar". Om du däremot skickar tackkort för bröllop, kan det vara mer personligt och hjärtligt. Testa "Skickar kärlek", "Stort tack", eller "Med värme och kärlek".

Exempel och idéer för tackkort

thank you card example

Nu när du har kunskapen om hur du skapar det perfekta tackkortet, kanske du är på jakt efter exempel på texter att använda i dina egna tackkort. Läs vidare för olika exempel på formuleringar för tackkort som du kan använda precis som de är eller bara för att få inspiration.

Korta tackfraser

  • Tack så mycket!

  • Skickar varma tack och lyckönskningar.

  • Från djupet av mitt hjärta, tack!

  • Ord kan inte uttrycka mitt tack och min uppskattning.

  • Tack för din generositet!

  • Du gjorde min dag.

  • Tack för att du tänker på mig!

Tacka för presenter

  • Tack för din omtänksamma och generösa present.

  • Du har alltid en förmåga att veta vad jag önskar mig; tack för att du förstår mig så väl!

  • Jag vill framföra mitt djupaste tack för den generösa och perfekta gåvan.

  • Din födelsedagspresent berörde mig och fick mig att känna mig älskad.

  • Tack så mycket för den utmärkta bröllopspresenten. Vi kommer att använda vinglasen (eller vilken annan present det nu är) ofta och tänka på dig!

  • Din fina present till vår nya bebis rörde mig till tårar. Tack för att du stöttar oss i vårt kommande äventyr!

  • Jag är alltid förvånad över dina fantastiska presenter varje år. Jag kommer att använda denna gåva ofta; tack så mycket!

Tackmeddelanden för utförda tjänster

thank you message cards
  • Inget tackkort kan spegla hur mycket du har hjälpt mig nyligen. Jag är evigt tacksam för ditt konstanta stöd.

  • Tack för att du hjälpte mig att förbereda mig inför min jobbintervju. Du hjälpte mig att bygga upp mitt självförtroende, och det känns som att det gick bra!

  • Jag är oändligt tacksam för ditt tålamod och förståelse under denna utmanande tid.

  • Tack för att du alltid uppmuntrar mig att tro på mig själv och följa mina drömmar.

  • Du har varit med mig under de mest betydelsefulla stunderna i mitt liv, och jag kan inte föreställa mig mitt liv utan dig.

  • På min bröllopsdag vill jag uttrycka min tacksamhet för att du alltid har stöttat mig och uppmuntrat mig att tro på kärlek.

  • Tack för att du är min största hejarklack och alltid ser det bästa i mig!

Humoristiska tack

  • Tack för presenten – jag förväntade mig bara en bit kol!

  • Jag är osäker på hur jag känner inför att bli ett år äldre, men din present har gjort det lättare!

  • Är du inte glad att jag är din vän? För jag är verkligen glad att du är min!

  • Jag uppskattar dig så mycket att jag överväger att starta en fanklubb för dig!

  • Rosor är röda. Violer är blå. Jag är så tacksam att ha en vän som få.

  • Tusen tack räcker inte för att uttrycka min tacksamhet, så här är detta brev istället.

  • Du är det bästa som hänt sedan skivat bröd. Tack!

Formella tackbrev

  • Tack för att du tog dig tid för min anställningsintervju. Jag är tacksam för möjligheten att träffa dig och ser fram emot att lära mig mer om rollen. Jag hoppas att vi hörs snart!

  • Jag är mycket tacksam för den tid och ansträngning du har lagt på min karriärutveckling. Ditt stöd och din vägledning kommer alltid att vara i mitt hjärta. Jag önskar dig all framgång i dina framtida projekt.

  • Jag skickar mitt hjärtliga tack och uppskattning för ditt stöd och din vägledning. Jag är djupt tacksam för all hjälp och uppmuntran du har gett mig när jag behövde det mest. Du är guld värd!

  • Tack så mycket för det stöd du har gett mitt företag. Jag uppskattar verkligen din tid och ansträngning, och jag ser fram emot att samarbeta mer i framtiden.

  • Jag ville uttrycka mitt tack till dig så snart som möjligt för de insikter, råd och självförtroende du har gett mig. Ta emot mitt djupaste tack och tacksamhet.

  • Jag vill uppskatta dina ansträngningar och omtanke i att välkomna mig som en ny medlem i teamet. Jag ser fram emot att samarbeta på kommande projekt. Tack än en gång!

Designa och tryck det perfekta tackkortet med Optimalprint

print thank you cards

Som du har märkt innebär att skicka ett tackkort mycket mer än att bara skriva ner några ord på ett papper.

Vare sig du vill uttrycka din tacksamhet till hela din familj för deras kärlek och stöd på din bröllopsdag, skicka ett enkelt tack till en vän för att ha tagit hand om ditt husdjur, eller skicka ett handskrivet kort till en bekant för en genomtänkt present, är tackkort ett enkelt sätt att få någon att känna sig speciell och uppskattad på.

Om du vill ta dina tackkort till nästa nivå, är Optimalprint här för att hjälpa dig. Med vårt användarvänliga designverktyg kan du snabbt och effektivt skapa anpassade tackkort att skicka till alla dina familjemedlemmar, vänner, kollegor och bekanta.

Processen är smidig; kort kan skapas på en dator eller med hjälp av Optimalprint-appen på din smartphone. Du behöver bara ladda upp ett foto eller välja från tusentals design och mallar på vår webbplats för att göra dina tackkort unika. Du kommer att skicka genomtänkta och skräddarsydda tackkort på nolltid! Välj ett kort och börja designa idag.