do not visit

Formulera spara datumet-kort: Etikettguide och exempel på kort

Planerar du en speciell händelse och har svårt att formulera dina spara datumet-kort? Det är här vår etikettguide och exempel på kort kommer till användning. Vi förstår betydelsen av att skapa ett minnesvärt och informativt spara datumet-kort, och vi är här för att hjälpa dig att smidigt navigera genom processen. Fortsätt läsa för att lära dig mer.

Viktiga punkter från denna artikel:

  • Spara datumet-kort är förhandsinbjudningskort. De är en betydande del av pappersprodukter för bröllop som ger viktig information om det kommande bröllopet och låter gästerna göra nödvändiga arrangemang. De sätter stämningen inför bröllopet och skickas vanligtvis ut 6-8 månader före evenemanget.

  • Den grundläggande informationen på spara datumet-kort inkluderar parets namn, bröllopsdatum, plats och ett kort meddelande som ber gästerna att reservera datumet. Ytterligare delar kan inkludera ett fotografi, speciella designelement, korrekturläsning och en kontakt för OSA.

  • Saker att undvika på spara datumet-kort inkluderar registerinformation, specifik ceremoni- eller mottagningsinformation, OSA-förfrågningar och information om extra aktiviteter eller evenemang kring bröllopet. Det kan överväldiga gäster och bör sparas för den formella inbjudan.

  • Modern etiketter uppmuntrar att använda vardagligt och talspråk, undvika förkortningar eller akronymer och överväga digitala alternativ av miljö- och bekvämlighetsskäl.

  • Optimalprint erbjuder en rad anpassningsbara spara datumet-kort och ett lättanvänt verktyg för att skapa dina egna kort. Det är viktigt att komma ihåg att spara datumet-kort är gästernas första inblick i bröllopet, så gör dem minnesvärda.

Vad innebär spara datumet-kort?

spara datumet-kort är kort som skickas till dina gäster innan de formella bröllopsinbjudningarna. De ger viktig information om ditt kommande bröllop, så att gästerna kan markera sina kalendrar och göra nödvändiga arrangemang. Spara datumet-kort är särskilt användbara för gäster utanför stan eller för de som behöver begära ledigt från jobbet för att delta i ditt bröllop.

Betydelsen av att skicka spara datumet-kort

Spara datumet-kort har blivit allt populärare de senaste åren, eftersom de fungerar som en förinbjudan som sätter tonen för ditt bröllop. Dessa kort skickas vanligtvis ut sex till åtta månader före bröllopet, vilket ger dina gäster gott om tid att planera och förbereda. Här är några andra fördelar med att skicka ut spara datumet-kort.

  • Få en uppskattning om antalet gäster: Du kan se hur många personer som sannolikt kommer att delta på ditt bröllop genom att begära OSA. Denna information kan vara oerhört användbar när du planerar din bröllopslokal, catering och andra logistiska detaljer.

  • Skapa en förväntan: Spara datumet-kort fungerar också som ett sätt att bygga upp förväntan inför ditt bröllop. Genom att dela med dig av en tjuvtitt på dina bröllopsdetaljer, som platsen eller temat, kan du få dina gäster att bli glada och ivriga inför den stora dagen. Det kan bidra till att skapa en känsla av förväntan och få ditt bröllop att kännas ännu mer speciellt.

  • Kommunicera logistiska detaljer: Det inkluderar hotellboende, transportalternativ och särskilda instruktioner eller önskemål. Genom att tillhandahålla denna information i förväg säkerställer du att dina gäster har all nödvändig information för att göra sina arrangemang och få en smidig och trevlig upplevelse på ditt bröllop.

Sammantaget är spara datumet-kort ett värdefullt verktyg i bröllopsplaneringsprocessen. De ger praktisk information till dina gäster och hjälper till att sätta tonen för din stora dag. Oavsett om du väljer ett traditionellt kort eller är kreativ med unika designs, är spara datumet-kort fantastiska sätt att dela din glädje på och dina förväntningar med dina närstående.

Vad du ska inkludera på ditt spara datumet-kort

save the date cards

Nu när vi förstår vad spara datumet-kort är, låt oss gå igenom vilken grundläggande information som bör inkluderas. Även om dessa kort är mindre formella än bröllopsinbjudningar, är det fortfarande viktigt att ge dina gäster nödvändiga detaljer om er stora dag. Här är några nyckelelement att inkludera:

  • Era namn: Glöm inte att inkludera både ditt och din partners namn så att gästerna vet vems bröllop de är inbjudna till.

  • Datumet: Detta är den mest kritiska delen! Var noga med att tydligt ange ditt bröllopsdatum.

  • Platsen: Även om du kanske inte har en exakt plats bokad, är det hjälpsamt att inkludera staden och kommunen så att gästerna kan planera sina researrangemang om det behövs.

  • Meddela att en formell inbjudan kommer senare: Det är tradition att säga att en formell inbjudan kommer att följa senare. Det låter gästerna veta att de kan förvänta sig mer information framöver.

  • Bröllopswebbplats (om du har en): Om du har skapat en bröllopshemsida, inkludera webbadressen på dina spara datumet-kort. Där kan gästerna hitta fler detaljer som hotellrekommendationer, ett bröllopsprogram eller ditt register.

Valbara detaljer:

  • Klädkod: Om du redan vet att du kommer att ha en formell tillställning eller ett avslappnat strandbröllop, kanske du vill dela klädkoden i förväg så att gästerna kan planera sina kläder.

Kom ihåg, spara datumet-kort är inte en formell inbjudan, utan en påminnelse för dina gäster att boka datumet i sina kalendrar. Den formella inbjudan, som skickas senare, kommer att innehålla mer detaljerad information om bröllopet.

Ytterligare tips för spara datumet-kort

Det är viktigt att hitta en balans mellan att ge tillräckligt med information och att inte överväldiga dina gäster när det gäller spara datumet-kort. Medan du ger dem nödvändiga detaljer, vill du också skapa förväntan och spänning.

  • Lägg till fotografier: Ett annat element att överväga är att inkludera ett litet foto av dig och din partner på ditt spara datumet-kort. Denna personliga touch ger kortet en varm och inbjudande känsla och låter dina gäster se era glada ansikten när de markerar sina kalendrar.

  • Välj designelement med omsorg: En annan viktig aspekt att tänka på är designen av ditt spara datumet-kort. Du vill att det ska spegla ditt bröllopstema eller stil, vilket ger dina gäster en försmak av vad de kan förvänta sig på den stora dagen. Oavsett om du väljer en klassisk och elegant design eller en rolig och fantasifull, se till att den stämmer överens med din övergripande vision för ditt bröllop.

  • Korrekturläs noga: Dubbelkolla alla detaljer, inklusive stavningen av era namn, datumet och platsen. Det är alltid en bra idé att låta någon annan granska det för att fånga eventuella småfel som kan ha missats.

  • Ange en kontakt för OSA: Glöm inte att inkludera ett sätt för dina gäster att OSA. Det kan vara en e-postadress, ett telefonnummer eller en webbplats där de enkelt kan svara. Det gör det bekvämt för dina gäster att meddela dig om de kan närvara på din speciella dag.

Vad du inte ska ha med på ditt spara datumet-kort

not to include on save the date

Det viktigaste är att ge dina gäster den nödvändiga informationen, men det finns några saker du bör undvika att ha med på dina spara datumet-kort. Kom ihåg att spara datumet-kort är tänkta att vara ett kort meddelande, så det är bäst att hålla dem enkla och undvika att överväldiga dina gäster med för mycket information. Genom att hålla dina spara datumet-kort kortfattade vet du att dina gäster fokuserar på den viktigaste informationen och inte blir förvirrade. Här är några saker att undvika:

1. Bröllopsgåvor

Även om det kan vara frestande att låta dina gäster veta vilka bröllopsgåvor du önskar dig, är inte spara datumet-kort rätt plats. Istället kan du inkludera den informationen på din hemsida för bröllopet eller dela det i person med alla.

2. Specifika detaljer om ceremoni eller mottagning

spara datumet-kort bör inte innehålla specifika detaljer om bröllopsceremonin eller mottagningen. Samtidigt som det är viktigt att ge dina gäster en uppfattning om när och var ditt bröllop kommer att inträffa, spara den detaljerade informationen för den formella bröllopsinbjudan. Detta kommer att bidra till att skapa förväntan och spänning för dina gäster när de väntar på att den officiella inbjudan ska anlända.

3. OSA-förfrågningar

Även om det kan vara bekvämt att få reda på hur många som kommer tidigt, är det inte lämpligt att be om OSA på spara datumet-kort. Inkludera istället OSA-information på din formella bröllopsinbjudan, där gästerna kan svara på om de kommer.

4. Extra aktiviteter eller evenemang kring bröllopet

Det är bäst att undvika att ha med information om eventuella extra aktiviteter eller evenemang kring bröllopet på dina spara datumet-kort, även om det är ett stort destinationsbröllop. Även om du kanske har planerat ytterligare fester eller utflykter för dina gäster, bör spara datumet-kort enbart fokusera på datumet och platsen för själva bröllopet. Det kommer att hjälpa till att undvika förvirring och säkerställa att dina gäster har den viktigaste informationen.

Modern etikett för formuleringar för spara datumet-kort

När tiderna förändras, ändras även etiketten. Det finns vissa moderna etikettriktlinjer att ha i åtanke när det kommer till formuleringar. Även om dessa riktlinjer inte är huggna i sten, kan de hjälpa dig att enkelt navigera i en värld av uppdaterade formuleringar. Här är några moderna etiketttips att överväga:

Använd vardagligt och talspråk:

När det kommer till samtida formuleringar, har det moderna paret friheten att uttrycka sig på ett sätt som verkligen speglar deras unika personligheter. Borta är tiderna av strikta formaliteter och stela språk. Istället uppmuntras par att använda vardagligt språk som resonerar med deras relation. Oavsett om det är med lite humor, ett hjärtligt budskap eller en lekfull ton, bör formuleringen fånga parets väsen och sätta tonen för det kommande firandet.

Undvik att använda förkortningar eller akronymer

Även om det kan vara frestande att använda förkortningar eller akronymer för att spara utrymme eller verka trendigt, är det viktigt att överväga den potentiella förvirringen det kan orsaka dina gäster. Kom ihåg att inte alla är bekanta med de senaste akronymerna eller slangen . Det är bäst att stava ut ord och undvika eventuella missförstånd för att säkerställa tydlig kommunikation. Genom att använda språk som är lätt att förstå för alla kan du garantera att dina gäster kommer att vara fullt informerade och entusiastiska över din speciella dag.

Överväg att använda ett digitalt alternativ

Många par väljer digitala alternativ i dagens miljömedvetna värld. Det minskar papperssvinnet och ger ett bekvämt och kostnadseffektivt sätt att nå ut till dina gäster på. Med digitala spara datumet-kort kan du inkludera interaktiva element, som länkar till din bröllopswebbplats eller en OSA-funktion, vilket gör det lättare för dina gäster att svara och hålla kontakten. Dessutom kan du enkelt personifiera och anpassa digitala spara datumet-kort för att matcha ditt bröllopstema eller färger, vilket ger en unik prägel.

Kom ihåg att även om det är viktigt att följa rätt etikett, är den viktigaste aspekten med spara datumet-kort att uttrycka din spänning och se till att dina gäster har de nödvändiga detaljerna.

Kreativa idéer för att skriva spara datumet-kort

creative save the date wording

Letar du efter lite inspiration? Här är några exempel på kreativa spara datumet-formuleringar för att väcka din kreativitet:

Formella eller traditionella spara datumet-fraser:

  • "Spara datumet för äktenskapet mellan [ditt namn] och [din partners namn] på [datum] i [stad, kommun]. En officiell inbjudan kommer snart."

  • "Vi är glada att kunna meddela att vi, [ditt namn] och [din partners namn], den [datum] kommer att förena oss i äktenskap. Vi skulle vara hedrade om du markerar din kalender. Detaljerad inbjudan följer."

  • "[ditt namn] och [din partners namn] knyter ihop säcken. Spara datumet för vårt firande på [satum] i [stad, kommun]. Formell inbjudan följer snart."

  • "Häng med oss när vi firar ett nytt kapitel i våra liv. Spara datumet för [datum] eftersom [ditt namn] och [din partners namn] förenas i äktenskap. Inbjudan att följa."

Avslappnade och roliga spara datumet-fraser:

  • "Hej, vi två ska bli en! Håll ditt schema öppet den [datum] eftersom vi vill att du ska fira med oss i [stad, kommun]! Håll utkik efter den officiella inbjudningen."

  • "Stora nyheter! Vi har satt ett datum och du är inbjuden! Boka in [datum] och håll utkik efter din officiella inbjudan!"

  • "Ringa in [datum] i din kalender eftersom vi knyter ihop säcken då! Börja packa för [stad, kommun], så fyller vi i resten med den formella inbjudan."

  • "Vet du vad? Vi ska gifta oss! Skriv [datum] i din dagbok och håll ögonen öppna för mer information. Låt oss skapa fina minnen!"

Romantiska spara datumet-fraser:

  • "Vår kärlekshistoria fortsätter... Följ med [ditt namn] och [din partners namn] den [datum] i [stad, kommun] när vi tar nästa steg. Detaljerad inbjudan följer."

  • Två hjärtan, en kärlekshistoria. Spara datumet för [ditt namn] och [din partners namn] när vi gifter oss den [datum]. Inbjudan kommer att följa."

  • "Med ett leende tillkännager vi vårt bröllop den [datum]. Spara datumet för att fira med oss. Mer information kommer med vår formella inbjudan."

  • "Vår kärleksresa tar oss till [datum]. Spara datumet för vårt bröllop i [stad, kommun]. Officiell inbjudan skickas senare."

Moderna eller enkla spara datum-fraser:

  • "Spara datumet: [ditt namn] + [din partners namn] knyter ihop säcken! Var med oss på [datum] i [stad, kommun]. Mer information följer."

  • "Markera din kalender! [ditt namn] & [din partners namn] gifter sig den [datum] i [stad, kommun]. Inbjudan skickas senare."

  • "Gör dig redo att fira! [ditt namn] och [din partners namn] säger "Ja!" på [datum]. Håll utkik för mer information."

  • "[Ditt namn] + [Din partners namn] = bröllopsklockor! Följ med oss på [datum] i [stad, kommun]. Mer information kommer."

Fotobaserade spara datumet-kort:

  • (Med ett foto på er två) "Hon sa ja! Vi gifter oss den [datum] i [stad, kommun]. Formell inbjudan kommer att följa."

  • (Tillsammans med ett sött foto) "Föreställ dig detta: [Ditt namn] & [Din partners namn], som gifta! Det händer den [datum]. Mer information snart! "

  • (Med en rolig bild på er två) "Är du redo att säga ja med oss? Den [date] ska vi umgås i [stad, kommun]. Håll utkik efter fler detaljer!"

  • (Med ett vackert foto) "Vår resa fortsätter... Spara vårt datum [datum] när vi går in i detta nya kapitel tillsammans i [stad, kommun]. Vi vill gärna att du är där med oss."

Spara datum-fraser för destinationsbröllop:

  • "Packa dina väskor och spara datumet! Vi gifter oss i den vackra staden [stad, land] den [datum]. Detaljer kommer snart."

  • "Ett äventyr väntar! Vi knyter ihop säcken den [datum] i [stad, land]. Vi hoppas att du vill följa med oss på denna resa. Inbjudan kommer att följa. "

  • "Vår kärlekshistoria tar oss till [stad, land] på [datum]. Spara datumet för vårt destinationsbröllop! Formell inbjudan kommer att följa."

  • "Ett speciellt datum för en speciell plats! Vi gifter oss den [Datum] i [Stad, Land]. Packa dina väskor och invänta din officiella inbjudan."

Konstiga och humoristiska spara datum-fraser:

  • "Gratis mat, tårta, och kärlek! Spara datumet [datum] eftersom vi knyter ihop säcken i [stad, kommun]. Håll utkik efter den formella inbjudan."

  • "Vi är redo att ändra vår Facebook-status till "Gifta." Var med på festen den [datum] i [stad, kommun]. Officiell inbjudan kommer snart!"

  • "Vi testar löftet 'i sjukdom och hälsa' med bröllopstårta! Följ med oss den [datum] i [stad, delstat]. Inbjudan kommer att följa."

  • "Kärlek, skratt och lyckliga i alla sina dagar börjar på [datum] i [stad, kommun]. Håll ögonen öppna för den officiella inbjudan!"

Känn dig fri att anpassa dessa exempel eller skapa unika, vassa formuleringar som representerar din kärlekshistoria och sätter tonen för ditt bröllop.

Designa dina egna spara datumet-kort med Optimalprint

När det kommer till att fira kärleken är varje detalj viktig. Optimalprint hjälper dig att se till att stora och små detaljer ramar in din unika kärlekshistoria. Din bröllopsresa börjar med det perfekta spara datumet-kortet. Det är det första intrycket av ditt bröllop, ögonblicket när dina gäster markerar sina kalendrar och börjar ta del av din spänning.

Med Optimalprints omfattande urval av anpassningsbara designs , kan du enkellt sätta tonen för din stora dag. Oavsett om du letar efter något formellt och traditionellt, roligt och avslappnat, eller modernt och trendigt, har vi det du behöver. Vi erbjuder till och med fotobaserade alternativ för att lägga till en personlig prägel och visa upp er kärlek genom vackra bilder.

Men våra tjänster slutar inte där. Tillsammans med din perfekta spara datumen-kort erbjuder Optimalprint ett omfattande utbud av bröllopsrelaterade produkter för att hjälpa dig i din planeringsprocess:

  • Bröllopsinbjudningar : Skicka en varm och personlig inbjudan till din gäster. Välj bland hundratals designs och anpassa dem för att matcha ditt bröllopstema.

  • Bröllopsprogram : Håll dina gäster informerade och engagerade med ett skräddarsytt bröllopsprogram som beskriver din ceremoni från början till slut.

  • Bordskort & placeringskort : Lägg till lite elegans till din bröllopsmottagning med vackert tryckta bords- och placeringskort.

  • Tackkort : Visa din tacksamhet efter bröllopet med personliga tackkort. Det är det perfekta sättet att tacka de personer som gjorde din dag minnesvärd.

  • Bröllopscanvas : Förvandla dina älskade bröllopsfoton till fantastisk väggkonst med våra bröllopscanvastavlor.

Så, vad väntar du på? Börja designa dina spara datum-kort idag och upptäck vårt breda utbud av bröllopsrelaterade erbjudanden. Ladda ner Optimalprint-appen eller gå till vår webbplats för att börja skapa dittt perfekta bröllop.

Vanliga frågor om spara datumet

När bör vi skicka ut spara datumet-kort?

Spara datumet bör skickas ut sex till åtta månader före bröllopet. Om det är ett bröllop på en specifik destination eller under en helgdag, överväg att skicka ut dem ännu tidigare, cirka nio till tolv månader i förväg.

Vem ska få ett spara datumet-kort?

Alla potentiella gäster bör få ett spara datumet-kort. Detta inkluderar nära familj, vänner och alla du vill ska kunna närvara på din stora dag. Kom ihåg, alla som får ett spara datumet-kort bör också få en bröllopsinbjudan.

Ska man skriva namn på spara datumet-kort?

I regel inkluderas både brudparets namn och bröllopsdatumet på spara datumet-kort. Men det kan anpassas efter din egen stil och preferens.

Vilka sorters spara datumet-kort finns det?

Vår plattform erbjuder olika sorters spara datumet-kort, inklusive vykort, magneter och även digitala alternativ. Med våra anpassningsbara designs kan du uttrycka din unika stil och följa de senaste trenderna.

Måste vårt spara datumet-kortmatcha vår bröllopsinbjudan?

Ditt spara datumet-kort behöver inte nödvändigtvis matcha din bröllopsinbjudan. Det kan fungera som en försmak av ditt bröllopstema eller bara vara ett roligt och unikt uttryck för er kärlekshistoria.

Måste jag skicka en bröllopsinbjudan till någon om jag skickade dem ett spara datumet-kort?

Som en generell regel, beställ dina spara datumet-kort så snart du har bekräftat ditt bröllopsdatum och plats. Detta ger dig gott om tid att adressera och skicka ut dem inom den rekommenderade tidsramen. Med vår plattform kan du designa, beställa och få dem skickade direkt till dig eller dina gäster snabbt.