do not visit

Vad ska man skriva i ett julkort?

Att välja ett julkort är svårt nog. Men att veta vad du ska skriva i det? Det är en helt annan utmaning. Men det är också värt att göra det; medan en del företag har färdigskrivna fraser i sina julkort, kan de vara väldigt generiska och meningslösa. Att skriva något personligt, särskilt när det kommer till högtider, visar att du verkligen uppskattar mottagaren på ett sätt som en färdigskriven fras aldrig kan matcha.

Oavsett om du skriver ett julkort till dina familjemedlemmar, nära vänner eller grannar finns det några metoder och saker att fundera på under processen. Den här artikeln går igenom tips om hur du kan skriva meningsfulla julkort för olika människor i ditt liv och de bästa sättet som du kan göra dem så betydelsefulla som möjligt på. Så frågan är: Vad ska man skriva i ett julkort?

Vad du kan skriva i ett julkort till din fru

Så du vet inte vad du ska skriva i julkortet till din fru? Det är inget att skämmas över. Alla är inte den poetiska typen. Du kanske redan har googlat "vad jag kan skriva i min frus julkort", men det finns flera steg du kan ta för att komma på ett meningsfullt, betydelsfullt budskap som värmer hennes hjärta.

Påminn om era minnen

Tänk tillbaka på alla jular ni har firat tillsammans som ett par. Ta fram några av era favoritminnen och uttryck hur tacksam du är för att ha delat dem med henne.

Dela din kärlek och tacksamhet

Låt din fru veta hur mycket hon betyder för dig och hur mycket du uppskattar henne. Välj ord som visar din djupa kärlek och beundran för henne, oavsett om det är "Jag är så lycklig över att ha dig vid min sida" eller "Du är det bästa i mitt liv".

Önska henne en god jul

Inget julkort är perfekt utan någon form av julhälsning. När du skriver till din fru är det bäst att fokusera på er som par. Försök uttrycka att du inte bara önskar henne en god jul, utan även att du ser fram emot att spendera julen med henne.

Vad du ska skriva i din mans julkort

Det är inte bara män som tycker det är svårt att komma på kärleksfulla hälsningar under jul. Att skriva ett kärleksfullt meddelande i din mans julkort är lättare sagt än gjort, särskilt eftersom förskrivna julkort vanligtvis vänder sig mot kvinnor. För att göra det lättare har vi gjort en lista med tips:

Framhäv hans personlighet

Alldeles för många julkort för män uttrycker uppskattning på ett generiskt sätt. Verkligheten är att alla, inklusive män, kan uppskatta ett kort som talar till vem de är som individ. Att skriva ett meddelande som lyfter hans unika egenskaper kommer sannolikt att ge honom något han inte har fått tidigare.

Visa hur värdefull han är för dig

Att skriva på ett uppskattande sätt kan vara mycket starkt. Prata om hur mycket du uppskattar hans hårda arbete och dedikation till familjen och ert äktenskap. Framhäv de små sakerna han gör – som att ta sig tid att lyssna på dig – som gör stor skillnad i din värld.

Prata om er framtid tillsammans

En av de vackraste aspekterna av kärlek är att ha någon att dela din framtid med. Prata om dina förhoppningar och drömmar inför framtiden, och hur du inte kan vänta med att dela dem tillsammans. Om ni är gifta och har barn, nämn hur du ser fram emot att se dem växa upp och dela glädjen i föräldraskapet med din man.

Vad du ska skriva i ett julkort till din flickvän

Det är skillnad på att skriva ett julkort till din flickvän än till en fru. Kort mellan gifta partners är ofta mycket mer intima och allvarliga. Men ditt förhållande med din flickvän kan vara avslappnat eller allvarligt. Även när du tänker på det finns det flera sätt att skriva ett meningsfullt budskap på:

Ta upp förhållandets längd

Även om det kan verka lite kontraintuitivt, speciellt om du bara har varit i ett förhållande under en kort period, är det faktiskt ett bra sätt att rama in ditt budskap på. Börja med att säga att du är förvånad över att det 'bara' eller 'redan' var X länge sedan ni träffades. Du kan sedan fortsätta med att lyfta fram den roll de spelar i ditt liv idag. Hur har ditt liv förändrats sedan dess? Vilka aspekter av livet med din flickvän uppskattar du extra mycket? Lyft fram det och hur hon är en tillgång.

Var romantisk

Oavsett om hon har varit din flickvän länge eller en kortare tid: med några romantiska ord kommer du att få hennes hjärta att bulta. Låt dina känslor tala och glöm formaliteter. Ett enkelt "god jul" fyller inte ett helt julkort till din flickvän. Om du inte har rätt ord, leta efter inspiration i kärleksfulla citat. Det kan vara från en romantisk film ni såg tillsammans på bio – med en vacker kärleksförklaring. Eller använd citat från en av hennes favoritböcker. På så sätt skapar du en samhörighet och uttrycker dina känslor.

Vad du ska skriva i ett julkort till din pojkvän

Du är inte ensam om att fundera på vad du ska skriva i julkortet till din pojkvän. Så många människor tycker att det är utmanande att sätta ord på sina känslor – de rätta orden. Ibland vill du helst inte säga för mycket, men du vill absolut inte säga för lite heller. Så, innan du skriver julkortet, tänk på vad du vill säga och önskar åt din pojkvän. Då kan du skriva ner det bättre efteråt. Här är några tips:

Förklara din kärlek

Istället för att bara säga "jag älskar dig", tänk på andra sätt att uttrycka din kärlek till honom. Du kan nämna hur du uppskattar hans humor, hur han får dig att skratta eller till och med hur mycket enklare livet är med honom i det. Den här typen av känslor är ett bra sätt att börja ditt budskap på.

Nämn hans prestationer

Alla måste påminnas om hur mycket de kan uppnå, och din pojkvän är inget undantag. Prata om målen han har satt upp för sig själv – oavsett storlek – och hur stolt du är över de framsteg han har gjort. Ge honom en boost av uppmuntran så att han kan fortsätta sträva mot framgång.

Vad man ska skriva i ett julkort till mamma

Din mamma förväntar sig och förtjänar utan tvekan ett julkort denna högtid. Varför inte göra det så fantastiskt som möjligt? Alla, särskilt din mamma, kommer att älska att få ett genomtänkt kort med ett ärligt, personligt meddelande. När det gäller ett kort till mamma bör formuleringen vara extra kärleksfull med tanke på allt hon har gjort för dig. Titta på följande exempel som kan hjälpa dig att hitta rätt ord:

Uttryck din tacksamhet

Din mamma har förmodligen gjort mer än du någonsin kan återgälda. Se till att uttrycka din tacksamhet för hennes oändliga kärlek och stöd. Utöver det, tacka henne för att hon är din bästa vän, förtrogna och en person som finns där när du behöver råd.

Prata om hennes inverkan på ditt liv

Ett kort till mamma kan vara en hyllning till hennes otroliga inflytande i ditt liv. Prata om hur hon har påverkat dig på ett positivt sätt, oavsett om det är genom hennes ovillkorliga kärlek och stöd eller hennes orubbliga tro på dig. Detta är en enkel, men otroligt meningsfull sak för alla föräldrar att ta emot.

Vad ska man ska skriva i ett julkort till pappa

Vill du skriva ett julkort till din pappa? Det kanske inte verkar så lätt till en början. Pappor ger ibland ett mindre känslomässigt intryck, men de blir glada över kärleksfulla ord inför julen. Det är inte så stor skillnad mellan ett julkort till din pappa och till din mamma. Sedan du föddes har din far varit en pålitlig följeslagare. Med ett julkort uppmärksammar du honom och kan helt enkelt skriva ner saker du annars kanske inte skulle säga. Ett sådant kort kommer säkert att få en speciell plats på skrivbordet, sängbordet eller kylskåpet. Om din pappa inte kan hitta de rätta orden själv, kan han bli extra glad över att du uppmärksammar honom.

Lyft fram hans stöd

Din pappa har stått vid din sida ända sedan du existerade. Oavsett om det är en stark axel att luta sig mot under hjärtesorg, äventyrliga semestrar eller stöd när du renoverar din första lägenhet, är julen en vacker tid att bara säga tack. När du skriver ett julkort till din pappa kan du visa vad hans stöd under alla omständigheter betyder för dig genom dina ord.

Skriv något personligt

Det är alltid viktigt att se till att ditt meddelande är unikt och personligt. Undvik att använda generiska uttalanden och försök att få med något som är meningsfullt för din pappa. Det kan inkludera berättelser om händelser eller speciella ögonblick ni två har delat tillsammans tidigare. Roliga julkortsmeddelanden är också en bra idé om du vill ge honom ett leende på läpparna.

Vad man ska skriva i ett julkort till grannarna

Det är viktigt att hålla kontakten med människorna i ditt närområde och julkort är ett bra sätt att göra det på. Oavsett om de är precis bredvid eller längre nere på gatan, kommer ett vänligt julkort få dem att känna sig uppskattade under julen. Här är några saker att tänka på när du skriver ett julkort till grannarna:

Lyft fram din uppskattning

Att ha en granne som du kan lita på är ovärderligt. Gör en poäng av att lyfta detta och tacka dem för att de är så bra vänner. Du kan också lyfta fram de små sakerna som har gjort er relation så speciell, oavsett om det är att få hjälp med snöskottning eller att du får låna en kopp socker ibland.

Dela era julplaner

Julkort är ett utmärkt tillfälle att berätta för dina grannar om eventuella planer eller fester du har arrangerat för julen. Inkludera det tillsammans med ett meddelande som bjuder in dem.

Vad man ska skriva i en lärares julkort

Lärare är ryggraden i Sverige och världen i stort. Deras arbete stödjer barns utveckling från förskolan till gymnasiet, och utan dem kan man med säkerhet säga att samhället skulle vara en mycket sämre plats. Men vad skriver man till någon som orädd har stått ut med ditt barn hela året? Det finns massor av saker att tänka på och vägar att ta när du skriver ett lärarkort:

Nämn ämne

De bästa julkorten till lärare är de som lyfter fram den roll de har i en elevs liv. För vissa betyder lektioner i geografi eller naturvetenskap mycket mer än att få bra betyg – det kan vara början på en livslång passion. Låt din lärare veta hur mycket deras vägledning betyder för dig och din familj genom att uttrycka entusiasm för deras ämne och hur deras individuella talanger har hjälpt till att väcka elevens intresse för det.

Uttryck tacksamhet

Lärare känner sig ofta ouppskattade i sin roll, vilket gör tacksamhet särskilt meningsfullt. Överväg att tacka läraren för allt hårt arbete de har lagt ner under året och hur det har påverkat ditt barns utveckling. Även ett enkelt "Tack för ditt engagemang i mitt barns utbildning" kan vara tillräckligt.

Vet du inte vad du ska skriva i ett julkort? Så här gör du det bra

Trots alla specifika exempel som vi precis har gått igenom, finns det fortfarande en risk att du saknar inspiration när du skriver ditt julkort. Kanske känner du inte personen du skriver till särskilt väl, eller så behöver du lite bredare idéer. Det är inga problem. Här är några tips som kan hjälpa dig att göra alla julkort speciella:

Visa att du bryr dig

Oavsett vem du skriver för den här högtiden, bör alla kort innehålla en sak - din ansträngning att göra det genomtänkt och speciellt.

När du skriver ditt meddelande, ta dig verkligen tid att tänka på personen du skriver till. Vad vet du om dem? Hur kan du visa att du tänker på deras intressen och välmående? En hjärtlig ton som går längre än bara "God Jul!" kan gå långt.

Exempel på öppningsfraser inkluderar:

- Jag har tänkt på dig den här julen

- Jag vet att det har varit ett hårt år för oss alla, men jag vill verkligen önska dig en god jul

- Jag önskar dig all lycka du förtjänar denna underbara jul

Lägg till en personlig touch

Det bästa sättet att få ditt julkort att sticka ut är att lägga till något personligt. Oavsett om det är ett skämt, ett kärt minne eller ett internt skämt, blir ditt budskap mer minnesvärt om du gör det personligt.

Julkortshälsningar: Investera i kvalitetskort

Även om denna sista punkt är av mindre av betydelse under skrivprocessen, är den fortfarande värd att nämna. Att investera i kvalitetskort låter dig inte bara uppnå det budskap du vill skicka, utan visar även mottagaren din respekt och uppskattning. Optimalprint har ett brett urval av julkort som kan göra dina julönskningar till en verklighet.

Bläddra i vårt utbud idag!