do not visit
50% rabattKod: KORTSE | t.o.m: 23/06
Trycks i Sverige, 1 - 2 dagars leverans
8,2 / 10
Bäst på kundnöjdhet

Fantastisk kvalitet till överkomliga priser

Välj en papperstyp som passar bäst till ditt brevpapper: silk-papper ger en len yta och en vacker finish, blankt papper gör att färgerna ser mer levande ut och briljantvitt matt papper är optimalt för kort utan foton. Oavsett vilket papper du väljer så levererar vi ett förstklassigt kort till ett överkomligt pris.

Foliering

Det bästa blev precis ännu bättre! Premiumkort med folie som pricken över i:et. Välj guld, silver eller koppar för att matcha dina kort.

Kort med rundade hörn

Med sinne för detaljer! Våra kort med rundade hörn visar upp ditt sinne för detaljer. Fira din nyfödda med ett stort tillkännagivande i form av eleganta kort med rundade hörn. De rundade hörnen ger korten en modern look.

Allt sitter i detaljerna

Välj våra premiumkuvert i kraftigt papper med fin textur för en mer lyxig känsla.. Att välja premiumkuvert förhöjer inte bara känslan, utan skyddar även ditt kort från skador med sitt strukturerade yttre.

Våra fantastiska födelsemeddelanden – tryckta i Sverige

Ett barn kan förändra ditt liv på så många sätt och det är värt att fira när någon ny har kommit till världen. Men innan du gör det, varför inte få med dig vänner och familj?Födelsemeddelande är det perfekta sättet att dela din glädje på och berätta om det nya tillskottet till familjen. Den här artikeln kommer utforska olika typer av födelsemeddelanden och förklara hur du kan skapa fina födelsekort på egen hand.

Vad ska finnas med i ett födelsemeddelande?Innan vi går in närmare på olika typer av kort med födelsemeddelanden, är det värt att sätta en standard för vad de alltid ska innehålla. Tanken är att berätta för mottagaren om det nya barnet, och födelsemeddelanden är fysiska kort som brukar inkludera barnets namn, datum och tid för födseln. Beroende på din personliga smak och stil kan du även inkludera en bild på den nyfödda, kanske en dikt eller en länk till en hemsida med mer information som bilder och uppdateringar.

Olika typer av kort för födelsemeddelandenKort för födelsemeddelanden kommer i alla olika storlekar, format och variationer. Det finns inte några regler för vilket du ska välja – så länge som det lever upp till ögonblickets storhet. Detta avsnitt utforskar några populära kort med födelsemeddelanden och vad de har att erbjuda.

Födelsemeddelanden med fotonSom namnet föreslår harfödelsemeddelanden med foton bilder på din nyfödde (eller familjen) på kortet. Du kan antingen lägga till en enstaka bild eller flera foton på båda sidorna av kortet. De är perfekta för personer som vill ha en enda bild eller flera foton på kortets båda sidor. Kort med foton passar dig som vill dela fina bilder på den lilla personen som har kommit till världen.


Om du letar efter ett personaliserat babykort är detta så personligt som det kan bli. Att skapa ett kort med födelsemeddelande är enkelt med Optimalprints designverktyg på nätet. Ladda helt enkelt upp ditt favoritfoto, välj storlek och format på ditt kort, välj en mall och lägg till ytterligare text som du vill ha på baksidan av kortet. Du kan även välja från biblioteket med färdiga designs eller skapa något helt unikt med Optimalprints anpassningsalternativ.

Traditionella kort med födelsemeddelandeDu kan också välja mer formella kort med födelsemeddelanden genom att hålla dig till själva meddelandet – vi har fått barn. Okej, kanske inte direkt med de orden, utan något mer poetiskt! Traditionella kort är vanligtvis fyrkantiga eller rektangulära och har ett enkelt meddelande om ditt barns födsel. För dig som vill hålla det nedtonat är traditionella kort med födelsemeddelande perfekta. Hos Optimalprint hittar du massvis med alternativ som passar den stilen – från djärv typografi till enkel monokromatisk design – och du kan alltid lägga till en personlig prägel med ett foto eller meningsfullt citat.

Könsfokuserat födelsemeddelandeAlla föräldrar vill inte veta vilket kön deras barn är i förväg – en del väntar tills födseln för att bli överraskade. Om det stämmer in på dig är förmodligen alla andra i din närhet lika spända på att äntligen få reda på om det är en pojke eller flicka de snart ska få träffa. Låt alla få veta med ett könsfokuserat födelsemeddelande. Könsfokuserade kort har ofta neutrala färger och bilder på framsidan, sen berättar de barnets kön när kortet öppnas. Ett födelsemeddelande för flickor kan till exempel ha en traditionell rosa färg och fina prinsessor, medan ett födelsemeddelande för pojkar kan vara blått med charmerande prinsar. Den här typen av personaliserade födelsemeddelanden fungerar även för personer som redan visste om könet på sitt barn och vill ha med det i kortets design. Som med alla Optimalprints kort kan du enkelt skapa könsfokuserade födelsemeddelanden online genom att välja en mall och justera färger, bilder och text för att passa dig.

Hur gör man kortet med födelsemeddelandet minnesvärt?Ett barns födsel är ett ögonblick du vill minnas för alltid. Så varför inte göra minnet så vackert som möjligt? Kort för nyfödda har inte bara ett praktiskt syfte genom att dela de goda nyheterna med vänner och familj – de är också fantastiska minnessaker när de görs på rätt sätt.


Här är några tips som kan hjälpa dig att göra allra bäst födelsemeddelanden:

Gör ditt födelsemeddelande uniktDet bästa födelsemeddelandet sticker ut från mängden. Alla kan gå ner till butiken och välja ett generiskt födelsekort, men varför inte göra något speciellt? Om du ska skapa dina egna kort med födelsemeddelanden, ta tid på dig för att utforska olika alternativ och hitta en stil som passar dig. Internet är fyllt med idéer att arbeta med och Optimalprint har många anpassningsalternativ för att göra något riktigt speciellt.

Låt ditt barn stå i centrum i födelsemeddelandetOm du ska ha med ett foto på ditt barn, se till att det sticker ut. Är ditt kort djärvt och färgglatt? Då bör du välja en svartvit bild - eller tvärtom. Fundera även på texten och stilen på ditt födelsemeddelande: handskriven stil känns mer personligt, medan moderna typsnitt kan se fantastiska ut när de används sparsamt.

Berätta en historia med ditt födelsemeddelandeIstället för att bara ge fakta om ditt nya barn kan du försöka berätta en historia. Dela några roliga anekdoter om graviditeten eller födseln - allt som ger läsaren lite insikt i hur den lilla kom till världen.

Prioritera kvalitetKort för födelsemeddelanden informerar inte bara familjen om det nya tillskottet: de är även fantastiska minnessaker. Så se till att dina håller högsta kvalitet. Optimalprint erbjuder professionella kort som garanterat imponerar. Vårt breda urval med storlekar, kanter, behandlingar och kortmaterial gör det enkelt att skapa det perfekta födelsemeddelandet för din lilla skatt.

Börja skapa ditt personaliserade babykort med Optimalprint idag!Inget kan förbereda dig för föräldraskapet - men du kan åtminstone se till att ditt barns första steg i världen blir minnesvärt. Med Optimalprint har det aldrig varit lättare att skapa ett kort med födelsemeddelande. Allt du behöver är att välja en mall för födelsemeddelandet, göra det personligt och vänta på alla gratulationer som trillar in!

Kundservice

1. Vad bör ingå i ett kort för nyfödda?

Födelsekort introducerar ditt barn till världen, så inkludera ett foto av ditt lilla barn tillsammans med deras namn, födelsedatum, tid och plats för förlossningen och även deras vikt. Det sistnämnda är valfritt, men många föräldrar väljer att lägga till denna detalj. Om du vill lägga till något ytterligare så gör du det som ett meddelande, och det kan handla om hur glad du är över barnets födelse.

2. Vem ska man skicka kort med födelsebesked till?

Dessa kort skickas vanligtvis till familj, vänner och släktingar för att dela med sig av beskedet om barnets ankomst. Korten kan även skickas till dina kollegor och grannar, beroende på hur er relation ser ut. Om du vill att korten ska fungera som inbjudningar till firandet av det nyfödda barnets ankomst så kan du skicka dem till alla personer du vill bjuda in till festen.

3. Vilka kortteman erbjuder Optimalprint?

Vi erbjuder en mängd olika alternativ i kategorin födelsekort, t.ex. kort för pojkar, kort för flickor, kort för tvillingar, födelsekort med foto, klassiska kort och moderna kort. Dessa kort kommer i en mängd olika storlekar, format, färger och kanter. Vi erbjuder även möjligheten att skapa din egen design, vilket du hittar under avsnittet ”Bästsäljare” på hemsidan.

Hittade du inte det du letade efter? Besök vårt hjälpcenter