do not visit

10 genomtänkta exempel på formuleringar för tackkort till bröllopet

Efter att du har sagt "ja" till din nya make eller maka, finns det bara en sak kvar att göra - att tacka dina bröllopsgäster! Det är mycket möjligt att du har funderat på formuleringar för tackkort ända sedan du öppnade dina bröllopsgåvor. Men nu när det är dags att skriva dina egna bröllopstackkort kanske du inte vet var du ska börja. Vad är egentligen korrekt etikett för tackkort?

Som tur är har du hittat rätt ställe för allt du behöver inom tackkort för bröllopet! Oavsett om du hade ett litet, intimt bröllop eller om det mest liknade ett kungligt bröllop, gör Optimalprint det enkelt att formulera dina bröllopstackkort genom att låta dig anpassa och trycka tackkort direkt från din dator eller smartphone-app.

Osäker på vad du ska skriva på dina kort? Ta en titt på dessa tankeväckande exempel på formuleringar för bröllopstackkort!

Viktiga punkter från denna artikel:

  • Det är grundläggande vett och etikett att skicka ett tackkort till varje bröllopsgäst, oavsett om de gav en present eller inte.

  • De centrala delarna av ett bröllopstackkorts text är mottagarens/mottagarnas namn och ett genuint tack.

  • Vanliga exempel på texter för bröllopstackkort inkluderar personliga tack för gäster och leverantörer.

Att skriva tackkort efter bröllopet: Allmän etikett

wedding thank you card etiquette

Det är bäst att skicka ut tackkort för bröllop så snart som möjligt! Om du inte ska på smekmånad direkt efter bröllopet, kan du skicka dina tackkort redan en vecka efter för att försäkra dig om att inget missas. Annars bör du sträva efter att skicka ett tackkort till varje gäst inom tre månader efter bröllopet.

När du skriver unika tackmeddelanden till dina bröllopsgäster, glöm inte att tacka varje person vid namn. Så även om en faster eller farbror kom med sin partner och tre barn, bör du tacka alla fem för att de deltog i ditt bröllop - även om de inte gav någon present! Om någon gav dig och din partner en present, tacka även den personen vid namn.

Om du är osäker på hur du ska formulera ditt tackkort, kom ihåg att 'tack' är det viktigaste! Sätt ditt 'tack' i centrum, så att gästerna direkt förstår vad kortet handlar om. Kom också ihåg att nämna den gåva du fick (om det är relevant) och berätta något du gillar med den, till exempel hur du och din partner planerar att använda den.

När det gäller tackkort för bröllop, kom ihåg att en personlig touch kan göra mycket. Istället för att trycka alla dina tackkort med samma meddelande, skapa en anpassad kortdesign som du kan komplettera med handskrivna meddelanden. Att skriva varje tackkort för hand visar hur mycket du uppskattar dina gäster.

Exempel på formuleringar för tackkort efter bröllop

Majoriteten av gästerna på din stora dag kommer att ge bröllopsgåvor, antingen i form av pengar eller fysiska gåvor från ditt bröllopsregister. Men det faktum att vissa gäster spenderar stora summor på resor, boende och kläder för att närvara vid ditt bröllop kan i sig ses som en gåva. Därför kommer du troligen att behöva variera dina tackkortstexter för varje gäst.

Istället för att skriva ett generellt tack till alla dina bröllopsgäster, kan det vara bra att dela in mottagarna av dina tackkort i kategorier, som 'bröllopsfest', 'bröllopsleverantörer', 'gäster som gav en penninggåva', och så vidare, för att skapa unika meddelanden för varje deltagare. Använd dessa tio genomtänkta exempel på formuleringar för bröllopstackkort som inspiration när du funderar på textidéer.

Till gästerna på bröllopet

När du skickar ett tackkort till de gäster som var med på ditt bröllop, är det viktigt att berätta hur deras närvaro berikade din bröllopsdag. Kanske höll de ett vackert tal som överraskade både dig och din partner. Kom ihåg att anpassa ditt meddelande för varje mottagare!

Kära [Gäst(er)],

Vi kan inte uttrycka tillräckligt hur tacksamma vi är för att du var där på vår bröllopsceremoni. Vi uppskattar verkligen att du tog dig tid att fira vårt bröllop med oss, och vi hade inte haft lika roligt på vår speciella dag utan dig. Vi hoppas att du hade en lika förtrollande kväll som vi och vi kan inte tacka dig nog för det rörande talet du höll!

Vänliga hälsningar,

[Ditt/Dina namn]

För dina bröllopsgäster

wedding party thank you card

Förutom dig och din partner, bestod ditt bröllopssällskap förmodligen av tärnor, marskalkar, en ringbärare och en blomsterflicka. Denna centrala grupp av gäster var sannolikt delaktiga från förlovningsfesten genom hela planeringsprocessen fram till smekmånaden, så de förtjänar speciella tackkort.

Kära [Gäst(er)],

När [makans namn] och jag drömde om vårt perfekta bröllop, var du alltid där med oss. Nu när vi officiellt har utbytt våra löften, vet vi att vi tog rätt beslut att inkludera dig i vår bröllopsfest. Du hjälpte inte bara till att lindra all stress kring bröllopsplaneringen, utan du bidrog också till en fantastisk festlig atmosfär som verkligen gjorde dagen och kvällen speciell.

Vi ser fram emot att påbörja detta nya kapitel tillsammans!

Med all vår kärlek,

[Ditt/dina namn]

Till dina föräldrar

Brudens och brudgummens föräldrar har ofta en central roll under bröllopsceremonin, men deras uppgifter börjar långt före själva bröllopsdagen. När du funderar över formuleringar för tackkort till dina föräldrar efter bröllopet, tänk på allt de har gjort för att du ska kunna nå denna viktiga händelse.

Kära mamma och pappa,

ett stort tack för allt ni har gjort för [Partners Namn] och mig genom åren, särskilt allt ni gjorde för att vår stora dag skulle bli av! Vi hade en fantastisk dag och vi förstår att det inte skulle ha varit möjligt utan er kärlek. Vi känner oss privilegierade att ha sådana snälla, generösa och stöttande föräldrar - och vi ser fram emot att bygga vår framtid som en stor familj.

Med kärlek,

[Ditt/Dina Namn]

Till vänner och familj

Efter bestmen, brudtärnor och dina föräldrar, är det ofta vänner och familj som först får tackkort för bröllopet. När du tänker på hur du ska formulera dessa, kom ihåg att nämna specifika minnen från ditt bröllop och nämn varje gäst vid namn.

Kära [Gäst(er)],

Tack så mycket för att du var med och gjorde vår stora dag så speciell! Vi kommer alltid att minnas de stunder vi delade, från när [Gästens namn] fångade brudbuketten till när [Gästens namn] höll det fantastiska talet. Vi hoppas att vi kommer att skapa ännu fler minnen tillsammans nu när vi påbörjar vårt nya liv som gifta. Tack igen!

Med kärlek,

[Ditt/dina namn]

För personer som du inte känner så bra

Om du inte väljer ett litet bröllop, är det ganska troligt att personer du inte känner så bra kommer att närvara vid ditt bröllop. Oavsett om det är släktingar som bor långt borta eller din makes eller familjs arbetskamrater, kan du hålla detta meddelande kort, men ändå uttrycka ditt tack för deras närvaro.

Kära [Gäst(er)],

Tack för att ni tog er tid från era upptagna scheman för att fira vår stora dag! Vi uppskattar ert stöd när vi nu ska börja vårt nya liv som äkta makar. Tack igen för att ni deltog i vår speciella dag! Vi hoppas att vi ses snart.

Med vänliga hälsningar,

[Ditt/Dina Namn]

Till era bröllopsleverantörer

Det är klart att era bröllopsleverantörer spelade en viktig roll i ert bröllop. Ni hade säkert mycket kontakt med era leverantörer i veckorna före ert evenemang. Nu när evenemanget är över, är det alltid uppskattat att skicka ett tackkort till era leverantörer för allt deras hårda arbete.

Kära [Leverantörernas namn],

Ett stort tack för att ni ordnade vår drömplats för våra älskade gäster! Vi fick massor av beröm för den underbara atmosfären och våra gäster kunde inte sluta prata om den vackra utsikten över vattnet. Från era faciliteter till er fantastiska serveringspersonal, hade vi inte kunnat önskat oss en mer fantastisk dag. Tack igen till er och ert team för att ni gjorde vårt drömbröllop till verklighet!

Med all vår tacksamhet,

[Ert namn]

För de som inte kunde komma men skickade en present

Det är tråkigt men oundvikligt att vissa av dina gäster inte kan delta i ditt bröllop. För de gäster som inte kunde komma men ändå skickade en gåva, glöm inte att nämna deras bidrag i dina tackkort - men du kan gärna hålla meddelandet kort.

Kära [Gäst(er)],

Tusen tack för din/er otroligt generösa gåva! Vi saknade dig på dansgolvet, men kände att du var med oss i andan. [Partnerns namn] och jag önskar att vi hade kunnat fira med dig personligen, men vi hoppas att detta uttryck för vår tacksamhet visar hur mycket vi tänkte på dig på vår stora dag. Vi hoppas att vi alla kan träffas snart!

Vänliga hälsningar,

[Ditt/era namn]

För gäster som köpt en gåva från ditt register

wedding registry thank you card

Ett gåvoregister kan förenkla formuleringen av tackkort för bröllopet avsevärt, särskilt om dina gäster köper gåvor direkt från det. Glöm inte att nämna den specifika gåvan från ditt bröllopsregister, som ett soffbord eller en uppsättning bestick, och beskriv hur du kommer att använda den i detta nya livskapitel.

Kära [Gäst(er)]

Tack för att du delade denna fantastiska händelse med oss! Vi uppskattade verkligen att få dela vår stora dag med dig och ser fram emot att använda din generösa bröllopsgåva. Vi har redan planerat en mängd nya recept för köksredskapet och ser fram emot att börja laga mat. Vi skulle gärna bjuda över dig på middag... så snart vi har finslipat recepten, naturligtvis!

Tack,

[Ditt/Dina Namn]

För de som gav en monetär gåva

En del anser att det är olämpligt att nämna exakta belopp för kontantgåvor, men vi håller inte med! När du uttrycker din tacksamhet för en monetär gåva, låter det exakta beloppet mottagaren veta att du har mottagit pengarna (särskilt om pengarna skickades via post) och ger dig möjlighet att förklara hur du planerar att använda dem.

Kära [Gäst(er)]

Tusen tack för din generositet! Din mycket vänliga bröllopsgåva på 4000 kronor har varit ett fantastiskt bidrag till vår smekmånadskassa. Nu är vi mycket närmare att kunna utforska Positanos kullar och njuta av det bästa som Italiens mat har att erbjuda! Tack igen för din generösa bröllopsgåva och för att du var med på vår speciella dag. Vi är oändligt tacksamma!

Vänliga hälsningar,

[Ditt/Dina namn]

För de som gav en gemensam gåva

Baserat på ditt bröllopsregister eller personliga preferenser, kan en grupp av dina närmaste vänner eller familj ha samarbetat för att ge dig något speciellt. När du funderar över formuleringar för gemensamma gåvor, skicka individuella tackkort till varje person, men nämn också hela gruppen.

Kära [Gäst(er)],

Tusen tack för vår espressomaskin! [Partners namn] och jag känner oss så tacksamma att ha vänner som känner oss så väl - och värdesätter en god kopp kaffe lika mycket som vi gör! Vi ser fram emot att bjuda in er alla till en brunch. Fram till dess kommer vi att återuppleva varje stund av vår speciella dag med er. Tack igen för den omtänksamma presenten!

Med kärlek,

[Ditt/Dina namn]

Designa och skriv ut anpassade tackkort för bröllop med Optimalprint

custom wedding thank you cards

Efter att ha planerat ditt bröllop, skickat ut inbjudningarna och officiellt sagt "Ja", är det dags att visa din uppskattning till dina bröllopsgäster. Att skriva tackkort kan vara den svåraste delen, men med Optimalprint blir designprocessen mycket enklare.

Optimalprint kan hjälpa till att förenkla era första veckor som gifta med våra tackkort. Vi har ett stort urval av färdiga mallar för tackkort och anpassningsbara bröllopskort som du kan redigera direkt från din smartphone eller dator. Välj mellan silke, glansigt och strålande vitt matt kortpapper för att få dina tack att verkligen glänsa.

Börja skapa dina personliga bröllopstackkort med Optimalprint redan idag!